Begrafenis van Graaf Philippe de Lannoy

Koningin Mathilde was vandaag aanwezig op de begrafenis van Graaf Philippe de Lannoy, de vader van Erfgroothertogin Stéphanie van Luxemburg. Hij stierf op 10 januari op 96-jarige leeftijd. De begrafenis vond plaats in Frasnez-les-Anvaing.

Koningin Mathilde ging uiteraard in het zwart gekleed: ze droeg een zwarte mantel met 3 enkele knopen vooraan, en kraag met revers. Hoewel Mathilde erg veel zwarte mantels heeft, kan ik me niet herinneren haar ooit al in deze gezien te hebben (tenzij mijn geheugen me in de steek laat), dus ik ga er van uit de de mantel nieuw is.

Ze draagt er parel oorbellen bij, een zwarte clutch, zwarte handschoenen, een zwarte panty en zwarte pumps.

De witte ketting die Mathilde ten slotte nog draagt, hangt al jaren in haar garderobe: we zagen haar er voor het eerst mee bij aankomst in Zuid-Afrika voor een economische missie in maart 2006. Ook op economische missie naar Vietnam (2012) nam Mathilde de ketting mee.

13 comments

 1. Anja schrijft:

  Natuurlijk: Was het prinses Stephanie niet haar dag.
  Apart: Al die gesluierde hoofden.
  Vreemd: Dat Marie-Teresa er niet bij was.
  Bizar: Alsof sommigen uit een andere tijd stammen. (Ancien)

 2. Liz schrijft:

  Dit was een begrafenis, geen Dries Van Noten modeshow…- Verder is veel commentaar van “Daily Mail” even hatelijk en absurd als de krant zelf. Brexit hé? What a good idea!!!

 3. Claude schrijft:

  Ik vind die sluiers wel “mooi” als je dat zo kunt zeggen maar is niet meer van die tijd. Doet mij denken aan begrafenissen van 40 of 50 jaar geleden. Als je de foto’s van Daily Mail bekijkt, dan vind ik dat de Erfgroothertog er niet goed uit ziet. Ik kan niet zeggen wat maar hij er mankeert iets met hem. Is hij dépri ? En de Erfgroothertoging zou toch eens stijladvies moeten inwinnen bij Mathilde. Zij heeft zo’n oude smaak. Een beetje zoals Astrid vroeger had toen ze jong was.

 4. Kuifje schrijft:

  Ik vind voiles voor een begrafenis wel “mooi” maar inderdaad doet die begrafenis hier denken aan 40 of 50 jaar geleden. De Erfgroothertoging zou best eens stijladvies vragen aan Mathilde want ze kleedt zich toch wel ouwelijk. En wat is er aan de hand met Erfgroothertog Guillaume ? Hij ziet er “slecht” uit . Is hij ziek of depressief ?

 5. Myriam schrijft:

  Zoveel onbeschaamdheid tegenover een vrouw die een paar maanden voor haar huwelijk haar moeder verloor en nu, een paar maanden voor de geboorte van haar eerste kindje, haar vader. Iedereen draagt wat hij wil. Ik begrijp dat Harry en Meghan genoeg hebben van al dat stoute gedoe.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.