Bezoek aan de duitstalige Gemeenschap

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen een bezoek aan de Duitstalige Gemeenschap in Sankt Vith.

De Vorsten bezoeken eerst de St Josef Klinik. Tijdens dit bezoek ligt de nadruk op grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden en het belang van vrijwilligers in het bijstaan van revaliderende patiënten.

De Vorsten begeven zich nadien naar het cultureel- en conferentiecentrum Triangel. Tijdens dit bezoek staat het vrijwilligerswerk centraal. Ze hebben er contact met vertegenwoordigers van een aantal vrijwilligersorganisaties en wonen voorstellingen bij van de muziekgroep Analog en de folkloristische dansgroep Vegder Diddeldöppcher.

Het bezoek wordt afgesloten met een begroeting aan de bevolking bij het Stadhuis van Sankt Vith en een ontmoeting met enkele jonge talenten uit de Duitstalige Gemeenschap.

 

Koningin Mathilde draagt een gekende roos-grijze combinatie van Dries Van Noten: een grijze jurk met felroze bloemenpatroon, met daarboven een roos met grijs gestreepte mantel.

 

Het is al de vijfde keer dat Mathilde deze outfit draagt: ze droeg deze al eerder op 5 december 2014, op 26 maart 2015, op 13 april 2016 (de jurk) en op 7 maart 2017. Elk jaar al een keer dus de voorbije 5 jaar. 

Mathilde combineerde de outfit met grijze accessoires: ze droeg grijze pumps van Natan, een grijze clutch, grijze handschoenen, en een paar diamanten oorbellen van juwelier Leysen. 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

10 comments

  1. Margot schrijft:

    Ik weet nog goed het moment dat ik een glimp van deze mantel zag in de auto, bij de naderende dood van koningin Fabiola. Ik was gelijk verliefd.
    Sindsdien zeker nadat bleek dat er een prachtige japon bij hoorde in andere stof en ander patroon word ik helemaal vrolijk van dit prachtige en tijdloze ontwerp. Dat blijft ook zo!

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.