Bezoek aan het Institut du Sacré-Coeur in Barvaux-sur-Ourthe

Hare Majesteit de Koningin brengt een bezoek aan het Institut du Sacré-Coeur in Barvaux-sur-Ourthe om in een klas voor te lezen aan leerlingen uit het 2e jaar secundair onderwijs. De Koningin leest enkele fragmenten voor uit boeken van Belgische auteurs die meedoen aan de wedstrijd Prix Première Victor du Livre Jeunesse en gaat erna in gesprek met de leerlingen. Ze zit eveneens samen met de schooldirectie en de verantwoordelijken voor de ondersteuning van lezen en voorlezen, het Fonds Victor en de initiatiefnemers van de wedstrijd. Het Fonds zet zich actief in om jongeren aan het lezen te krijgen. De Koningin hecht groot belang aan voorlezen en wil volwassenen en kinderen aanmoedigen om vaker (voor) te lezen.

Koningin Mathilde draagt vandaag een grijze pantalon met daarboven een nieuw grijs-geel geruit jasje en bijpassende sjaal van Natan:

Ze draagt er een grijze clutch bij, en gouden oorbellen. Opvallend is dat we Koningin Mathilde vandaag voor het eerst met een (lees)bril zien! Ik denk dat het een montuur is van Oliver Peoples: Mathilde’s bril vertoont dezelfde twee kleine bolletjes aan de voorkant en de zijkanten, die kenmerkend zijn voor dat merk:

Wat denken jullie?

7 comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.