Ceremonie ter nagedachtenis – Londen

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin wonen op zaterdag 14 juli 2018 te Londen de ceremonie bij ter nagedachtenis van de Belgen gesneuveld tijdens de twee wereldoorlogen. Deze ceremonie vindt plaats aan de Horse Guards Memorial, in aanwezigheid van Belgische en Britse veteranen en van een detachement van de Belgische Defensie.

België is het enige land ter wereld, niet lid van de Commonwealth, dat sinds 1934 in uniform en gewapend mag defileren in de straten van Londen. Dit privilege werd toegekend door Koning George V ter nagedachtenis van zijn Belgische neef Koning Albert I en ter ere van de heldenmoed en het offer van het Belgisch leger.

 

Daarna volgden Filip en Mathilde in Londen (het hol van de leeuw!) de laatste wedstrijd van de Rode Duivels op het WK tegen Engeland om de derde plaats, die ze met 2-0 wonnen!

 

Koningin Mathilde draagt een witte jurk met zwarte print op het rokgedeelte van Esmeralda Ammoun. Koningin Mathilde doet wel vaker een beroep op haar voor custom made outfits voor speciale gelegenheden zoals deze. Tijdens de plechtigheid droeg ze er ook een hoedje bij, en lange pareloorbellen. 

Daarna werden Koning Filip en Koningin Mathilde nog door de Britse Koningin Elizabeth ontvangen op Windsor Castle:

Voor deze gelegenheid trok Mathilde toch snel iets anders aan: ze koos voor een midi jurk van Natan, hieronder in het midden te zien:

Mathilde liet wel enkele details aan de jurk veranderen: ze koos ervoor om de fijne bloemetjesprint geconcentreerder naar onder toe te hebben, en niet ter hoogte van de taille, zoals bij het model hierboven. Uiteraard mocht ook een riempje niet ontbreken, maar Mathilde koos voor een ton-sur-ton look en ging voor een zachtgroene kleur.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

7 comments

  1. Margot schrijft:

    Ik denk dat ze beter de Ammoun aan had kunnen houden! Pittig en leuk. Ik ben die kinderlijke ruches en frutsels bij vrij mooi uitgegroeide vrouwen van midden veertig zo zat. Terwijl hun moeders zich kleden als overjarige kleuters dragen de Europese prinsessen (jonkies uitgesloten) allemaal leuke design kleren zonder frutsels.

  2. Kuifje schrijft:

    De 2 jurken van Mathilde vind ik prachtig. Jammer dat Maxima zo dikwijls hetzelfde koopt als Mathilde. Je kunt moeilijk Mathilde verwijten dat ze bij Natan koopt natuurlijk.
    Ik vraag mij af of zij onder collegae zouden roddelen en het dus bvb over Trump gehad hebben. En waarom staat Filip links (dus rechts van de Queen) en Trump rechts (dus links van de Queen ) ?

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.