David Hockney

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) de opening bij van de tentoonstelling rond het werk van de Britse kunstenaar David Hockney. Tot op vandaag is David Hockney (°1937) een van de belangrijkste en meest invloedrijke figuren in de kunstwereld. Het eerste luik van de expo, Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017, biedt een overzicht van Hockneys volledige artistieke carrière, met iconische beelden uit de Londense swinging sixties en Zuid-Californië, zijn beroemde dubbelportretten en monumentale landschappen. Het tweede luik, De komst van de lente, Normandië, 2020, gebracht in samenwerking met de Royal Academy of Arts, toont je de kleurrijke schilderijen die hij tijdens de eerste lockdown op zijn tablet maakte.

De Koningin draagt een andere outfit dan eerder op de dag. Ze kleedde zich om naar een rode jurk met asymetrische boothals. Ik vermoed dat de jurk een ontwerp is van Meer Couture, aangezien Koningin Mathilde nagenoeg dezelfde jurk in een grijze geruite stof heeft, en die jurk is een bevestigd stuk van de nieuwe hofleverancier:

We zien verder nog een lichte beige clutch, en beige pumps. Ze draagt ook haar ‘Mathilde’ oorbellen van juwelier Leysen (met roze edelsteen):

2 comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.