Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen – New York – dag 2

In haar hoedanigheid van Speciaal Pleitbezorger van de Verenigde Naties voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, gaat Hare Majesteit de Koningin naar New York. De Koningin neemt deel aan meerdere VN-bijeenkomsten en activiteiten  die het urgente belang benadrukken van de concrete toepassing van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

In haar vele ontmoetingen zal de Koningin de nadruk leggen op de onderwerpen educatie en onderwijs, de nieuwe UNICEF agenda voor kinderen en jongeren, gezondheid en welzijn met een accent op mentale gezondheid, gelijke kansen man/vrouw en sociaal ondernemerschap.

De Koningin bezoekt eveneens de Cathedral High School in New York. Kwaliteitsonderwijs (SDG4) is een bijzonder aandachtspunt van de Koningin die van oordeel is dat op het terrein het verschil moet gemaakt worden.

© Belgium Foreign Affairs, Foreign trade and Development Cooperation

 

Koningin Mathilde heeft vandaag een druk programma: ze begint haar dag met de opening van de Nelson Mandela Peace Summit. Daarna had ze een gesprek met Virginia Gamba, de speciale vertegenwoordiger van de Verenigde Naties voor kinderen en gewapende conflicten, gevolgd door een evenement waar zij beiden op aanwezig zijn, en waar Koningin Mathilde zal speechen. Later op de dag is Mathilde nog aanwezig op het High Level Event “Youth 2030”, een werklunch met als thema: “Laat niemand achter: crisissituaties en impact op individuele en maatschappelijke weerbaarheid”, een gesprek met Marta Santos Pais, de speciale vertegenwoordiger van de Verenigde Naties over geweld tegen kinderen, een gesprek met Lise Kingo, CEO van de United Nations Global Compact. ’s Avonds woont ze nog een receptie bij van Unicef over vrouwelijke leiders voor meisjes en een receptie van de VN Global Compact Leadership Summit. 

Koningin Mathilde draagt een lichtroze jurk met daarop geborduurde fijne bloemen van Natan vandaag. Hieronder is de jurk te zien terwijl ze werd gemaakt:

Mathilde droeg de jurk eerder tijdens het staatsbezoek van Australië aan België op 27 juni dit jaar. Ze draagt er een rode clutch bij.

Ik moet zeggen dat ik de jurk een stuk minder mooi vind zonder de formele styling van vorige keer. Door de combinatie met het felle rood van vorige keer (in meer dan enkel een clutch), kwam de jurk minder saai over dan vandaag. Anderzijds is de gelegenheid vandaag een pak minder feestelijk dan vorige keer, maar dan vraag ik me af of Mathilde niet beter een andere jurk uit de kast had getrokken?

Wat vinden jullie?

Zoals verwacht droeg Mathilde later op de dag een andere outfit:

 

Ze koos voor haar oranjerode jumpsuit van Natan:

Mathilde droeg deze jumpsuit al eerder op 17 april en op 21 juli dit jaar. 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

6 comments

  1. Margot schrijft:

    Deze jurk is zonder pittige accessoires (rood hoedje en tasje) echt meer een zoetige kinderjurk of nachtjapon dan de vereiste zakelijke outfit bij een gebeuren als hier. Die crème robe-manseau had ik nog niet eerder gezien Isabelle maar is zeker beter geschikt. Het andere jurkje is m.i. veel te kort. Rood broekpak was beter geweest.

  2. madison schrijft:

    Het jurkje maakt haar wat flets. Het is een mooi stofje maar uni harde kleuren staan haar in de regel beter. Zoals t broekpak.. maar t zou een maatje groter kunnen.. nu wat strak rond de buik. Verder super ja ook haar kapsel!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.