Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen – New York – dag 4

In haar hoedanigheid van Pleitbezorger van de Verenigde Naties voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, gaat Hare Majesteit de Koningin naar New York.

De Koningin neemt deel aan verschillende VN-bijeenkomsten en activiteiten die het belang benadrukken van een dringende en concrete toepassing van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Op het programma staan o.a. de speciale SDG-top, die een balans zal opmaken van de toepassing van de 17 duurzame doelstellingen de vijf voorbije jaren, evenals een ‘Climate Summit’. In haar vele ontmoetingen zal de Koningin ook de nadruk leggen op kinder- en vrouwenrechten en op mentale gezondheid.

De Koningin neemt verder deel aan de 7de Internationale Conferentie voor Duurzame Ontwikkeling die plaats vindt op Columbia University. Tot slot bezoekt de Koningin de gerenommeerde Juillard School of Arts, waar ze onder andere in gesprek gaat met laureaten van de  Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth.

Koningin Mathilde was vandaag een keynote speaker op KAPTalks op Columbia University in haar hoedanigheid als SDG Advocate. Je kan haar speech volgen vanaf ongeveer minuut 20 in het filmpje hierboven.

Mathilde draagt vandaag een nieuwe witte gebloemde hemdjurk, midi-lengte, van Erdem:

5 comments

  1. Michaël schrijft:

    Toch straf hoe je al van ver kan zien dat het geen Natan is. Het lijkt alsof ze dit jaar veel oude stukken van Natan herdraagt en bij nieuwe kleren voor andere ontwerpers kiest.
    Op zich geen lelijke jurk maar de print doet mij toch een beetje denken aan een tafelkleed.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.