Webinar van de FAO over voeding en voedsel

Hare Majesteit de Koningin neemt deel aan een webinar over gezonde voeding en voedselzekerheid. De webinar wordt georganiseerd door dhr. Qu Dongyu, Directeur-generaal van de FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties). De sociale gevolgen van de COVID-pandemie treffen de meest kwetsbaren zowel in de ontwikkelde landen als in de ontwikkelingslanden. Ze voeren de voedselonzekerheid op en verminderen de kansen om toegang te krijgen tot kwaliteitsvoedsel.

De Koningin benadrukt in haar toespraak de belangrijke rol van vrouwen in de productie en de promotie van een gezonde voeding en van voldoende voedsel. Zij legt ook de nadruk op de steun die de vrouwen daarbij moeten krijgen van hun familie en van hun gemeenschap, in het bijzonder in ontwikkelingslanden.

De eliminatie van armoede en het uitroeien van honger, voedselzekerheid, kwalitatieve voeding en duurzame landbouw bevorderen maken deel uit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG) van de Verenigde Naties. De Koningin is Pleitbezorgster van de SDG’s sinds 2016

Koningin Mathilde heeft vandaag een toespraak gehouden (in het Frans) op het FAO Special Seminar over gezonde voeding en voedselzekerheid. Je kan de toespraak hier nalezen. Ze draagt vandaag een rode jurk met strik aan de halssluiting. De jurk is van Natan:

Mathilde droeg de jurk al eerder op 8 oktober dit jaar.

One comment

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.