Federale Prijs Armoedebestrijding 2020

Hare Majesteit de Koningin ontvangt de laureaten van de Federale Prijs Armoedebestrijding 2020 in het Koninklijk Paleis. De drie laureaten zijn Le petit vélo jaune, La Maison Source en het project Digit Aalst van vierdewereldgroep vzw Mensen voor Mensen. De laureaten zetten innoverende en versterkende acties op tot bestrijding van kinderarmoede. Het thema staat dit jaar in het teken van innovatieve oplossingen voor kinderarmoede.

Tijdens de ronde tafel wisselt de Koningin van gedachten met de terreinwerkers over de evolutie van kinderarmoede in ons land. De COVID-pandemie heeft een zware sociale en economische impact op kinderen. Inspanningen om kinderarmoede te bannen zijn nu meer dan ooit van belang.

De Koningin zet zich in om het welzijn van kinderen te verbeteren en gezinnen te beschermen vooral in crisissituaties. Het gesprek sluit aan bij de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties die als kerngedachte hebben: ‘leaving no one behind/niemand uitsluiten’, waarvan de Koningin VN-Pleitbezorger is.

Koningin Mathilde draagt voor deze eerste activiteit van 2021 een eerder gedragen outfit: een zwarte top met daaronder een satijnen pantalon van Dries Van Noten:

Ze draagt er grote zwart-witte fantasieoorbellen bij en zwarte pumps.

Mathilde droeg de outfit al eerder op 6 december 2018 en op 27 februari 2019.

One comment

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.