Humanitair werkbezoek aan Jordanië – dag 2

Hare Majesteit de Koningin brengt een humanitair werkbezoek aan Amman in het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, vergezeld door Vice-eersteminister en Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo. Het bezoek staat vooral in het teken van de problematiek van de opvang van Syrische oorlogsvluchtelingen in de regio en de humanitaire steun die ons land levert. Tijdens terreinbezoeken ontmoeten de Koningin en de Minister humanitaire hulpverleners en lokale gemeenschappen.  In haar hoedanigheid van VN-Pleitbezorger voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, zal de Koningin ook speciale aandacht hebben voor onderwijs en de gezondheid van kinderen en de economische empowerment van vrouwen.

Koningin Mathilde brengt vandaag een bezoek aan het Al Zaatari Refugee Camp en aan het Unicef Makani Center in Mafraq:

cvg5whawaaagmf cvhlq6hw8aewgyu

© Wim Dehandschutter

     Koningin Mathilde draagt een beige gemakkelijke pantalon met daarboven een paarsrode top met etnische print van Natan (je ziet de top hieronder in het rek hangen):

natan14380071_1253723224701209_5947875702953499031_o

Ze draagt rode platte schoene, haar oorbellen van Delphine Nardin en een handtas die al jaren een favoriet van haar is.

Later op de dag bracht Koningin Mathilde een bezoek aan de Belgische ambassade in Jordanië. De jurk van Koningin Mathilde werd gemaakt door een Jordaanse ontwerpster, Hama Hinnawi, die met haar modemerk Hama Fashion ook vaak de traditionele Jordaanse kledingstukken voor Koningin Rania maakt.

cvizha6waaay7a6 cvizhbjxgaasnmd cvizhbkwiaajcmh

© Wim Dehandschutter

Mathilde combineert de jurk mooi met rode accessoires, passend bij de ene stof die in haar jurk verwerkt zit: rode pumps en een rode clutch, samen met eenvoudige pareloorbellen.

‘s Avonds ging ze ten slotte nog dineren met Koningin Rania, en hiervoor hield ze gewoon dezelfde jurk aan.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016-2017

7 comments

 1. Janna schrijft:

  Hadden ze geen stof genoeg? De jurk past mooi, maar ik had het liever in één stof gezien. Ivoorkleurig of gestreept rood, maar niet dit. Dit is een beetje vergezocht!

 2. Tina schrijft:

  Zelfs hier kan een glimlach toveren op de gezichtjes van de kinderen. Haar kledij is helemaal aangepast aan de activiteit.
  Het kleedje kan mij enkel bekoren door de wetenschap van hoe en wie het gemaakt heeft. Knap van haar.

 3. Margot schrijft:

  Broek met top en vooral die mooie platte schoentjes staan leuk en passen bij de gelegenheid. Ik vind die tas ook zo ontroerend laagdrempelig.
  Ik had de jurk ook leuker gevonden of helemaal wit of helemaal rood maar ‘s lands wijs ‘s lands eer. Hij is prachtig gemaakt (zie de rits) en past de koningin perfect en inderdaad koninklijk gedragen!

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.