Informele ontmoeting van Staatshoofden van Duitstalige landen – Zwitserland – dag 1

Op woensdag 5 en donderdag 6 september 2018 wonen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin de informele ontmoeting bij van Staatshoofden van Duitstalige landen. De ontmoeting vindt dit jaar in Zwitserland plaats, in het Kanton Graubünden. Deze bijeenkomsten vinden sinds 2004 plaats en worden ieder jaar in een van de deelnemende landen georganiseerd. België neemt hieraan voor de 5de maal deel.


 

Koning Filip en Koningin Mathilde werden vandaag ontvangen in Sils Maria in Zwitserland door de Zwitserse president en zijn echtgenote. Koningin Mathilde droeg voor deze ontvangst bijna dezelfde outfit als toen ze haar kinderen naar school bracht maandag, alleen koos ze voor een andere mantel van Giorgio Armani:

Mathilde droeg deze al eerder op 23 april dit jaar bij de aankomst in New York. 

’s Avonds werd ook nog een diner georganiseerd, en alle aanwezigen poseerden eerst gewillig voor een groepsfoto:


 

We herkennen de zwart met gouden galajurk van Diane von Furstenberg:

Het is de derde keer dat we Mathilde met deze galajurk zien: ze droeg deze al eerder op 23 mei 2016 en op 15 september 2016

Zoals steeds combineert Mathilde de jurk met gouden accessoires: ze kiest voor een gouden armband van Francesca Romana Diana, gouden oorbellen van Hervé Van der Straeten en de Guinto clutch van A Bag With A Story:

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 comments

 1. Margot schrijft:

  Tsja,
  ik kan niet anders concluderen dat de dresscode wat onduidelijk was. MT was bij aankomst overdressed, Mathilde prachtig in de mooie jas en de gastvrouw in kaki underdressed.
  In de avond treedt er dan een soort wisseling op dan is Mathilde overdressed met haar lange japon en MT en een andere dame in broek passend bij de stropdas (tenue de ville) gekleed.

 2. madison schrijft:

  Roze Armani-jas is super!
  Was leuk geweest als ze het nu met een eenvoudig grijs jurkje had gecombineerd.
  Volgende keer dan maar.
  De DvF jurk past inderdaad niet bij de outfits andere ladies…wel leuke jurk

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.