Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin hebben een virtuele ontmoeting met vrouwen uit diverse sectoren naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw:
mevr. Marie du Chastel, curator van het KIKK-festival en lid van de ‘Commission Arts Numériques’ van de Fédération Wallonie-Bruxelles
Prof. dr. Cleo Goyvaerts, Professor van het Laboratorium voor Moleculaire en Cellulaire Therapie aan de VUB (Longkankeronderzoek)
mevr. Jamila Louahed, vicepresident en head of global research and development bij GSK
Prof. Hylke Vandenbussche, Professor in de Internationale Economie aan het departement Economie aan de KU Leuven

Alle foto’s: © Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde had daarnaast nog twee andere videocalls:

Hare Majesteit de Koningin heeft een virtueel onderhoud met Professor Olivier De Schutter, co-voorzitter van de International Panel of Experts on Sustainable Food Systems (IPES-Food). Tijdens het gesprek worden de voorbereiding en de perspectieven van de topconferentie van de Verenigde Naties (VN) over voedselsystemen, gepland in het najaar van 2021 in New York, besproken. 

Het doel van de VN-top is het versnellen van de totstandbrenging van meer inclusieve en gezonde voedselsystemen, hongersnood wegwerken en bijdragen aan de verwezenlijking van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG) van de Verenigde Naties.

Hare Majesteit de Koningin heeft een virtueel gesprek met dhr. Achim Steiner, Administrator van het UN Development Programme (UNDP). De transformatie van landbouw- en voedselsystemen om hun duurzaamheid en weerbaarheid te verbeteren werd hierbij besproken. Het Human Development Report 2020 en de bijdrage van de UNDP aan het post-covid-19 herstel kwamen eveneens aan bod.

Dit gesprek vindt plaats naar aanleiding van de VN-top over voedselsystemen, gepland in de herfst van 2021 in New York.

Koningin Mathilde draagt een donkerrode jurk met lange mouwen, aan de mouwen semi doorzichtig. Deze nieuwe jurk is van Giorgio Armani:

Ze draagt er grote gouden oorbellen van Monies bij:

2 comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.