Intronisatie van de 126ste Keizer van Japan – dag 2

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin begeven zich naar Japan om de intronisatie van de 126ste Keizer van Japan bij te wonen.

Embed from Getty Images

Koningin Mathilde draagt een lichtroze lange jurk met cape. Het is een couture-stuk ontworpen voor de Koningin door Armani Privé!

Ze draagt er een pillbox bij in dezelfde kleur. Volgens mij is het dezelfde roze pillbox van Christian Dior die ze droeg op 6 februari 2014 tijdens het kennismakingsbezoek aan Frankrijk. We zien ook de diamanten met parel oorbellen van Koningin Fabiola, en lichtroze handschoenen.

Voor de intronisatieceremonie hadden Koning Filip en Koningin Mathilde nog een ontmoeting met het staatshoofd van Singapore:

Koningin Mathilde draagt een gekende rode jurk van Natan:

Mathilde droeg deze jurk al eerder op 12 oktober 2018, op 13 december 2018, mogelijks op 22 januari 2019 en op 12 maart 2019.

’s Avonds op het galadiner draagt Koningin Mathilde een nieuwe gouden kanten galajurk met lange mouwen. Ook deze jurk werd door Armani Privé gemaakt voor de koningin:

Embed from Getty Images

Ze draagt enkel de basis van het Diadeem der Negen Provinciën, en grote diamanten franje oorbellen met strik. De gouden clutch is van Giorgio Armani (overdag droeg ze bij exact dezelfde clutch reeds bij zich in het lichtroze):

Bovenstaande foto werd nog gedeeld door een diplomaat die werkt op de Belgische ambassade in Japan. Ik vermoed dat de foto werd genomen vlak voor het vertrek van het koningspaar terug naar België.

23 comments

 1. Heidi schrijft:

  Ik vind het een mooie, stijlvolle outfit. Ik denk dat het niet eenvoudig is om je voor zo’n ceremonie met veel protocol je te kleden.

  Alleen als ik het vergelijk met de jurk die de koningin droeg bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander vind ik dat hardere kleuren haar beter staan dan zachte tonen.

 2. Michaël schrijft:

  Oh wat zijn we verwend de laatste dagen. En wat is Mathilde weer klassevol.

  Het kleed met de cape geeft haar een ongelooflijke uitstraling. Statuesque is het beste woord om het te omschrijven.

  Ook de gouden jurk is top!

 3. Benjamin schrijft:

  Onze koningin heeft inderdaad veel klasse. Ze schitterend echt in beide outfits. Jammer dat ze er morgen niet meer bij zijn. Die Nederlanders denken altijd dat hun koningspaar beter is. Een beetje zielig… Bij koningin Máxima moet alles MAXIMAAL zijn.

  • Hendrikje schrijft:

   In een woord prachtig. Sobere chic, daar blinkt Mathilde in uit. De avondjurken passen perfect en het bescheiden gebruik van juwelen maken haar uitstraling geweldig. Een mooi voorbeeld van ‘less is more’.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.