Kerstconcert in het Paleis te Brussel

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin bieden het jaarlijkse Kerstconcert aan in het Paleis te Brussel. De Koning en de Koningin wensen in het bijzonder de personen te bedanken die bijgedragen hebben tot het goede verloop van hun activiteiten in 2018. Zijne Majesteit Koning Albert II, Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, Prins Gabriel, Prins Emmanuel en Prinses Eléonore, Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Astrid en Prins Lorenz wonen het concert eveneens bij.

© Wim Dehandschutter

Koningin Mathilde draagt vandaag een zwarte pantalon met hoge taille, gecombineerd met een witte blouse. Klinkt allemaal heel eenvoudig, maar het wordt vandaag door Mathilde op een heel chique wijze gedragen! De outfit is van Natan, en is een variant van onderstaande look:

Heel toevallig droeg ook Koningin Máxima vandaag een variant van deze look! Daar waar Máxima koos voor de broek met strik, lijkt het erop dat Mathilde de strik heeft vervangen door een glitterende riem. Ze draagt er de parel en diamanten oorbellen bij uit de erfenis van Koningin Fabiola.
Update: Mathilde’s broek is ook gemaakt uit fluweel, en die van Máxima niet. Mathilde’s broek blijkt ook van Armani te zijn, volgens Edouard Vermeulen in het Nieuwsblad. Het zou bijvoorbeeld deze kunnen zijn:

Wat mij betreft heeft Mathilde hier echt één van de beste kerstconcert-outfits aan sinds jaren. Wat vinden jullie?

Prinses Elisabeth koos voor een maxi-jurk met visgraatprint in een glanzende grijze kleur. De jurk is van het Franse merk ba&sh:

20 comments

 1. Anneke schrijft:

  Wat een mooie outfit van Mathilde en hoe grappig, Máxima draagt vandaag ongeveer dezelfde look. Prinses Elisabeth ziet er mooi en trendy uit. Ook prinses Astrid draagt een mooie outfit.

 2. Isabelle schrijft:

  Supergoede look voor Mathilde! Inderdaad deze keer geen weirdo broekpak van Natan maar een heel chique, stijlvolle combinatie. Als er per sé altijd een ceintuur bij moet, dan is dit een hele goede keuze. Mooi kapsel ook dat haar niet ouder doet lijken dan ze is.

  Elisabeth gaat vandaag meer de bohemian kant op. De eerste keer ook dat ze haar haar zo natuurlijk laat voor een officiële gelegenheid.

 3. Margot schrijft:

  Koningin en Elisabeth erg mooi en leuk. Ik vind het niet leuk dat Maxima dan bijna hetzelfde draagt. Is dat nu niet te voorkomen door de hofleverancier?
  De jongste heeft ook een leuk jurkje aan. Astrid vind ik iets teveel in gordijnstof een beetje zwaar voor haar gestalte.

 4. Michaël schrijft:

  Prachtig! De zwart-wit combinatie is chique en de glinsters op de riem geven het nog wat extra. Veel beter dan de variant met de strik.
  Ook Elisabeth ziet er weer geweldig uit.

 5. Charlie schrijft:

  Mathilde zeer stijlvol, maar sorry, ik vind de jurk van Elisabeth echt ouwbollig én hij maakt haar breder dan ze is. Het zou veel beter staan moest hij tot op de knie vallen. De stof van de jurk vind ik wel heel mooi, al lijkt het van ver door de lengte dat ze gewoon een gordijn heeft aangetrokken. Sorry, het moest er even uit, gewoon omdat ik het echt jammer vind want van nature is ze een stralende verschijning.

 6. Anja schrijft:

  Elisabeth is met haar soepjurk heel smaakvol. Voor mij hoeft niet iedereen er perse slank uit te zien. Er is wat variatie met deze “niet-Missoni” jurk en als ze loopt zie je hoe mooi het licht erop valt. Ze draagt het ook heel luchtig e-weg (geen zwaar stof).

 7. madison schrijft:

  Een goede keuze van de queen! Staat haar werkelijk geweldig en wat straalt ze met haar hele gezin om haar heen.
  Elisabeth straalt eveneens, wat een goede blik naar buiten heeft ze toch!
  Ik had haar ook graag in een vlot jumpsuit gezien. Maar dit is ook best leuk.

 8. Margot schrijft:

  Omtrent de oorbellen van Elisabeth heb ik een close up gezien van haar op NMR maar helaas hangt het haar er daar ook nogal voor. Ik dacht te zien dat de oorbellen van Elisabeth meer een randje om de steen hadden maar ben niet zeker.

 9. camille schrijft:

  mooie outfit van de 3″ dames ”
  wat is ” breed ” dikker- slanker
  het eene kleed geef je de indruk breeder te zijn de ander slanker, maar lieve hemel ik wordt moe van die opmerkingen, alsof dat het belangrijkse is, de vrouwen hier op de site zouden zelf toch moeten weten dat je ; al weeg je hetzelfde, je niet iedere dag, de zelfde prachtige look hebt

 10. Christina schrijft:

  Iedereen is smaakvol gekleed ! Tot hiertoe heeft ons koningspaar hun ambt voortreffelijk uitgevoerd! Spijtig dat de koning en zijn minderheidsregering de Vlamingen de rug toegekeerd heeft! Vlamingenhaters,communisten en extreem links worden ontvangen en herkend als Belgen en de Belgen met Vlaamse identiteit worden verketterd en gemarginaliseerd!

  • Kuifje schrijft:

   Beste Christina, ik denk dat het gaat over het feit dat VB niet door de Koning geconsulteerd werd ? Het zijn wel de politieke partijen die een cordon sanitaire opgetrokken hebben rond VB. De Koning heeft te doen wat de politici beslissen. En tot op vandaag is er geen cordon sanitaire opgetrokken rond andere partijen. Hoewel ik gelezen heb, dat de Waalse partijen dit ook zouden willen doen met de PTB. (maar wat zou daarvoor de werkelijke reden kunne zijn ???) Tenslotte weet ik niet of het hier de juiste plaats is om de Belgische politiek te bespreken want dan zijn we dagen zoet. Toch wilde ik even mijn mening omtrent het gedoe over het VB ventileren.

   • Jelka schrijft:

    Modekoningin Mathilde is inderdaad niet de plek om Belgische politiek te bespreken 🙂 Ik zou het appreciëren als de reacties zich qua inhoud beperken tot het onderwerp van deze website. Christina, sorry, maar ik heb je reactie dan ook verwijderd.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.