Koningin Elisabethwedstrijd – Piano 2021

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen de eerste sessie van de finaleweek van de Koningin Elisabethwedstrijd bij. De finaleweek vindt plaats van 24 tot 29 mei in BOZAR. Elke dag vertolkt één van de 6 finalisten een concerto van eigen keuze en ook het onuitgegeven en verplichte werk van Bruno Mantovani ‘D’un jardin féérique’.

De wedstrijd valt onder de Hoge Koninklijke Bescherming. Alle wedstrijden worden live gestreamd op de website van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Screenshot uit de live-uitzending van Canvas

Koningin Mathilde draagt een nieuwe zwarte lange jurk met een bloemen in het blauw erop geborduurd. Ik ben volop op zoek naar de ontwerper van de jurk, want het valt me andermaal op hoe Mathilde telkens haar best doet om haar (gala)jurk voor de eerste finalesessie te doen passen bij het thema van het verplichte werk dat de kandidaten moeten spelen, ditmaal ‘D’un jardin féérique’, vertaald: ‘Van een sprookjesachtige tuin’. Ik denk dan ook dat de jurk speciaal werd gemaakt voor haar. Of is het toch een jumpsuit?

Ze draagt er haar aquamarijnen oorbellen bij, zwarte pumps, een blauw mondmasker, en een nieuw zwart handtasje met blauwe rand.

One comment

  1. Tina schrijft:

    Op,foto,lijkt dit kleed somber.
    Heb rechtstreeks naar de uitzending gekeken en merkte dat bij het stappen, hier en daar haar kleed fonkelde, ,waardoor het kleed meer glans kreeg.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.