Melancholia

Hare Majesteit de Koningin bezoekt de tentoonstelling Melancholia in de Villa Empain te Brussel. De tentoonstelling Melancholia verkent de melancholie en haar universele representaties door middel van een dialoog tussen de werken van moderne en hedendaagse kunstenaars uit West en Oost. 
Villa Empain is een van de meesterwerken van de Art Deco in Brussel van architect Michel Polak voor de filantroop Louis Empain in de jaren 1930. De villa is eigendom van de Boghossianstichting en is sinds 2010 een centrum voor kunst en dialoog tussen Oost en West. De stichting moedigt interculturele uitwisseling aan via een artistieke programmatie, educatief aanbod en residenties voor kunstenaars.

   

Koningin Mathilde draagt vandaag een gele jurk, gemaakt uit een geperforeerde stof. De jurk is van Natan:

Koningin Mathilde combineert de jurk met gouden accessoires: ze draagt een gouden riempje, nieuwe gouden oorbellen, de Guinto clutch van A Bag With a Story en de Godiva pumps in goud van Sergio Rossi:

Later op de dag droeg Mathilde dezelfde outfit voor een tweede activiteit:

Hare Majesteit de Koningin ontvangt een groep kinderen en jongeren van Belgische expats. Deze kinderen volgen in het schooljaar online onderwijs, en tijdens hun vakantie komen ze naar België voor een Nederlandse taalvakantie en een Belgisch cultuurbad. Deze taalcursussen worden aangeboden door D-Teach online learning. De cursussen besteden veel aandacht aan kennis van de leerstof, maar ook kennis van zichzelf en van de globaliserende wereld.

Online leren helpt studenten beter voorbereiden op levenslang leren.

Koningin Mathilde droeg de jurk al een paar keer eerder: op 7 mei 2015, op 23 juni 2015 en op 1 juni 2017

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

7 comments

 1. Anja schrijft:

  Vind het jurkje van de mevrouw mooier, sorry Mathilde.
  Met afgeknipte mouwen, riempje weg zou ik nog wel kunnen ademhalen(geen zweetvlekken hoe kan het???). Liever met een verkoelende tequila op het terras. Of een verkoelende duik. Waarom het zwembad; ook een artistiek iniatief?

 2. Margot schrijft:

  Dag allen,
  na mijn wat zure reactie zo net wil ik jullie volstrekt buiten de orde maar desondanks vertellen dat ik via deze site kennismaakte met Tikli Jewelry. Ik kreeg enkele dagen geleden een set oorbellen met bijpassende bangle voor mijn verjaardag. Dat is toch het effect van Mathilde’s inspanningen voor Belgie.

  • Charlie schrijft:

   Wat leuk! Hoop dat je er veel plezier aan beleeft!

   Wat betreft de outfit van vandaag: ik kan dit eigenlijk niet (meer) slecht vinden; geel is helemaal in momenteel en de rest van het silhouet is zó herkenbaar voor Mathilde dat het haar wel echt staat vind ik.

 3. Madison schrijft:

  Deze en volgens mij ook nog 1 in t wit staan bij mij onderaan. Model niet goed en de stof is niet geschikt voor een opening in zo n mooi pand.
  De heldere kleur geel staat haar wel maar graag een ander model dan dit.
  Haar uitdrukking op de foto met de keien is heel leuk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.