Mozambique – dag 1

Hare Majesteit de Koningin brengt een werkbezoek aan Mozambique in haar hoedanigheid van pleitbezorger van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.
Tijdens het werkbezoek worden er verschillende terreinbezoeken ondernomen en maakt de Koningin kennis met lokale leefgemeenschappen en moedigt zij initiatieven aan die een reële impact hebben op het dagelijkse leven van de mensen. Tevens bezoekt zij projecten die het economisch empowerment van vrouwen en de strijd tegen geweld op vrouwen ondersteunen. Verder zijn er bezoeken gepland rond kwaliteitsonderwijs en -gezondheid, met inbegrip van de mentale gezondheid.

Koningin Mathilde trapte haar bezoek op gang met een ontmoeting met Adriano Maleiane, Minister van financiën en economie, en met Cidália Chaúque Oliveira, Minister van gender, kinderen en sociale acties, en ten slotte met de ngo Light the World.

© Wim Dehandschutter

Koningin Mathilde draagt vandaag haar groene Montana jurk van L.K.Bennett:

Ze droeg deze jurk al eerder op 21 juli 2018. Ze draagt er lange groene oorbellen bij van Percossi Papi, een beige clutch en beige pumps.

Bij aankomst op de luchthaven deze ochtend (voor foto’s, klik hier) droeg Koningin Mathilde nog een lichtblauw-grijs broekpak dat volgens mij van Giorgio Armani is.

Ze droeg haar pareloorbellen en een clutch van Armani Privé:

Daarna bracht Mathilde een bezoek aan de Socio-Cultural Grassroots Association Horizonte Azul. De activisten van deze vereniging zijn jonge mannen en vrouwen die veel samenwerken met het VN-initiatief Women in the Safe Cities om geweld tegen vrouwen en meisjes tegen te gaan in de perifere gebieden van Maputo.

© Wim Dehandschutter

Na de middag had Koningin Mathilde opnieuw een andere jurk aangetrokken, een nieuwe donkerrode gestreepte jurk van Natan. Het gaat om onderstaand model, maar in de kleur van de jurk op de tweede foto hieronder:

Mathilde ruilde haar pumps in voor beige ballerina’s en droeg eveneens andere oorbellen: het gaat volgens mij om een chuncky paar van Angela Caputi.

7 comments

 1. madison schrijft:

  De groene jurk is wat braaf maar past goed bij zo n ontvangst. Het lichte broekpak staat haar super. Zou ze best vaker kunnen dragen!
  De op-locatie-jurk is helemaal geschikt voor deze activiteit.
  Wat zou ze (willen) bereiken met dit bezoek?

  • Anja schrijft:

   Bezoeken, kijken, luisteren, meeleven. Hopelijk wordt er vooruitgang geboekt en blijft wat goed is bij hetzelfde. Tegenovergestelde bij wat niet goed is. Wat daar ver in Brussel gebeurd en in Mozambique is ook maar van horen, zien en (b)(g)eloven. Ik geloof dat Mathilde wel het beste voorheeft. Maar resultaat telt.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.