Nieuwjaar – EU

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin ontvangen op het Paleis te Brussel, voor een receptie ter gelegenheid van het Nieuwe Jaar, de Voorzitter en de Vicevoorzitters van het Europees Parlement, de Voorzitter van de Europese Raad, de Voorzitter, de Vicevoorzitters en de Leden van de Europese Commissie, de Permanente Vertegenwoordigers, de Adjunct-permanente Vertegenwoordigers, de Vertegenwoordigers bij het Comité voor Politieke en Veiligheidsvraagstukken, de Vertegenwoordigers bij het Militair Comité van de Europese Unie en de Zendingshoofden geaccrediteerd bij de Europese Commissie, alsook Vertegenwoordigers van het Economisch en Sociaal Comité en van het Comité van de Regio’s.

Koningin Mathilde draagt vandaag een nieuwe jurk! Ze kiest voor een blauw met gouden metallic jurk in jacquard van Dries Van Noten. Hieronder zien jullie een top gemaakt uit dezelfde stof:

Ik vind de jurk haar geweldig staan! Ze combineert de jurk met gouden pumps, en volgens mij heeft ze deze gouden clutch van Diane von Furstenberg vast:

Wat vinden jullie van deze nieuwe jurk?

14 comments

 1. Heidi schrijft:

  Eerst en vooral wens ik iedereen een gelukkig en gezond 2019 toe!

  Wat een fantastisch jurk in mooie kleuren en een goed model. Ik hoop dat Koningin Mathilde verder Belgische mode promoot, met een beetje minder Natan en een beetje meer andere ontwerpers.

 2. Anja schrijft:

  Goed Mathilde om nog eens Dries van Noten een bezoek te brengen. Niet om de hoek zoals bij Natan, maar de moeite waard om ervoor naar Antwerpen te gaan. Verder wens ik iedereen een goed modejaar toe! met veel verrassingen!

 3. Margot schrijft:

  Ik durf het als echte van Noten-fan bijna niet te zeggen maar ik had de top met een effen blauwe strakke rok eronder mooier gevonden. Dat komt door de strakkere driekwart mouw en doordat de jurk wel erg veel en zwaar qua dessin is geworden. De jurk is daardoor wat gordijnachtig geworden (sorry Dries) normaal reserveer ik die typering voor een collega van je.

  • Anja schrijft:

   Ik vind dat Mathilde de massieve pracht(dracht) wel kan hebben. Ze is lang en zo wordt ze imposant bijna een kunstwerk ook het haar is vakkundig in elkaar geknutseld. Een sprookjes-koningin.
   Maar geen lopende gordijnrail haha.

 4. Yoeri Bervoets schrijft:

  Mooie look. Bij de Koningin zo mooi afgewerkt met de gouden clutch en gouden pumps. Beter dan de catwalk, lijkt me zo. Geweldige start van een nieuw modejaar!

  Eveneens aan Jelka, aan allen die hier bijdragen, aan alle modevolgers hier een heel goed jaar!

 5. Anja schrijft:

  Ja ook weer een wat late reactie maar: zag op New my Royals een mooie lange rok in deze jacquard-stof. Mathilde laat dit aanpassen tot de voor haar typische jurkjes, op de knie of er net boven met een hoge taille. De lange rok met donkerblauwe lange mouwen shirt zou wel mijn voorkeur hebben,

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.