Officieel bezoek aan de Democratische Republiek Congo – dag 3

Op uitnodiging van de President van de Democratische Republiek Congo (DRC), Zijne Excellentie Félix Antoine Tshisekedi Tshilombo, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een officieel bezoek aan de DRC van dinsdag 7 juni tot en met maandag 13 juni. Ze worden vergezeld door de Eerste Minister, Alexander De Croo, de Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Meryame Kitir en Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen, belast met Wetenschapsbeleid Thomas Dermine. De Belgische delegatie zal stoppen in Kinshasa, Lubumbashi en Bukavu.

Koningin Mathilde draagt een nieuwe jurk vandaag met een blauwe geometrische print. Ze zocht en vond hiervoor de perfecte ontwerper in het Belgische merk Odile Jacobs, die de jurk speciaal voor haar creëerde. Hieronder zie je een rok gemaakt uit dezelfde stof:

Foto niet over te nemen!

In de collecties van Odile Jacobs vindt je telkens een fantastische balans tussen authentieke tribale patronen en elegante Europese stijl. Bovendien werken zij steeds met de waxprinttechniek, die duidelijk ook gebruikt werd voor de jurk van Koningin Mathilde, een techniek die vandaag nog bijzonder veel gebruikt wordt in de West-Afrikaanse stijl. Echt de ideale ontwerper dus voor een bezoek aan de DRC.

Ze draagt er blauwe oorbellen bij van Percossi Papi en een grijze clutch van Diane von Furstenberg:

10 comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.