Officieel bezoek aan de Duitse deelstaten Thüringen en Sachsen-Anhalt – dag 1

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen een officieel bezoek aan de Duitse deelstaten Thüringen en Sachsen-Anhalt op 9 en 10 juli 2019. Op hun uitnodiging worden de Vorsten door de Minister-President van de Duitstalige Gemeenschap, Oliver Paasch, vergezeld.

Het bezoek staat in het teken van de uitstekende bilaterale relaties met Duitsland. In Thüringen worden de Vorsten ontvangen door Minister-President Bodo Ramelow. Zij brengen een bezoek aan de stad Gotha, één van de steden van herkomst van onze Koninklijke familie. Vervolgens begeven zij zich naar het voormalige nazi-concentratiekamp Buchenwald waar hulde wordt gebracht aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In Weimar brengen ze een bezoek aan de tentoonstelling over de Belgische architect en kunstenaar Henry van de Velde in het Neues Museum, en aan het pas geopende Bauhausmuseum in het kader van de 100ste verjaardag van BAUHAUS in Duitsland.

Koningin Mathilde draagt vandaag een nieuwe blauwgrijze capejurk! De jurk doet me heel erg denken aan de donkerpaarse jurk die Mathilde droeg naar het huwelijk van Prins Albert van Monaco in juli 2011. Die jurk was toen van Armani Privé, dus ik heb een vermoeden dat dit ook wel eens een ontwerp van Armani zou kunnen zijn.

Het hoedje dat ze vandaag draagt is niet nieuw. Dit exemplaar van de Britse ontwerper Philip Treacy (die vaak samenwerkt met Armani), heeft ze al 3x eerder aangehad: op 19 februari 2014, op 24 juni 2015 en op 28 april 2016. Hieronder een gelijkaardig model uit de zomercollectie 2014 van Philip Treacy:

Mathilde combineert de outfit met pumps in dezelfde kleur als haar jurk, lichtgrijze handschoenen, en een clutch van doorzichtig materiaal van Giorgio Armani.

Qua juwelen kiest ze voor haar pareloorbellen, en een nieuwe diamanten broche in de vorm van een libel! Via de website 1stdibs, een platform voor de online verkoop van antiquiteiten, is onderstaande broche terug te vinden (met dank aan benjamin vaesen op Twitter):

De broche staat vermeld als reeds verkocht, door een antiquair te Béziers in Frankrijk. Aangezien in Béziers ook regelmatig een Antiques Fair plaatsvindt, kan het evengoed zijn dat de broche op een (maandelijkse) beurs werd verkocht. Het juweel wordt omschreven als platina en witgouden libellenbroche, volledig bezet met “Rose” geslepen diamanten en saffieren cabochons, afkomstig uit 1920-1925.

14 comments

 1. Anja schrijft:

  Een fantastisch uitziende queen. Zonder tra-la-la- en oh-la-la wat ook niet gewenst is op een officieel bezoek.
  Simplistisch zonder saai of tuttig te zijn. Alles in detail en zo mooi bedacht. Deze prachtige outfit is je aandacht waard!

 2. Hofstra-Visser schrijft:

  Deze jurk doet mij erg veel denken aan de jurk ,die zij droeg bij het huwelijk van Prins Albert van Monaco. Ook het hoedje lijkt er wel wat op.

 3. madison schrijft:

  Zeer smaakvolle outfit ! Staat haar goed. Jammer van de omslagdoek later masr over zo n bovenkant past ook geen jas.
  Kapsel met piepie hoedje heel leuk!

  • Jelka schrijft:

   Het is alleszins de eerste keer dat ze deze broche draagt! Of het daarom een nieuwe is, kunnen we natuurlijk niet zeggen. Stiekem hoop ik dat het een broche is met een (familie)verleden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.