Officieel bezoek aan het Sultanaat Oman en de Verenigde Arabische Emiraten – dag 2

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen een officieel bezoek aan het Sultanaat Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Ze worden vergezeld door de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, Vice-eerste minister en minister van Economie en Werk, Pierre-Yves Dermagne en minister van Energie, Tinne Van der Straeten.

De eerste stop van dit officiële bezoek is het Sultanaat Oman waar de Vorsten en ministers Wilmès en Van der Straeten ontvangen worden in de steden Muscat en Duqm. De focus van dit bezoek is de Omaanse transitie naar groene energie en de samenwerking tussen onze beide landen op dat vlak. In Duqm staat de officiële opening van de haven van Duqm en een bezoek aan de grootschalige productie-site voor groene waterstof, Hyport, op het programma. Beiden zijn het resultaat van Belgische-Omaanse samenwerking.

Deze ochtend worden Koning Filip en Koningin Mathilde officieel verwelkom in het Al Alam Paleis door Sultan Oman Haitham bin Tarik. Mathilde draagt vandaag een jurk van taft met plooien met een hele mooie print van Natan Couture:

Ze droeg de jurk al eerder op 1 juni 2021. Vandaag combineert ze met bordeaux accessoires: we zien bordeaux pumps en een bordeaux clutch (vermoedelijk van Dior). De lichtroze oorbellen die ze draagt zijn van Percossi Papi. Ze heeft ook lichtroze handschoenen bij zich. De pumps zijn vermoedelijk de Dior D Choc Pumps:

Koningin Mathilde draagt er de “Elsa” kennedy bij van Maison Fabienne Delvigne. Dit is een kleine kennedy in de kleur bordeaux gemaakt van een uitzonderlijk materiaal: parasisal.

Bij het bezoek aan de Sultan Qaboos Grote Moskee wisselde Koningin Mathilde van outfit:

Ze draagt een donkerrode galajurk van Anita Dongre die ze al eerder droeg op 10 november 2017 tijdens het Staatsbezoek aan India. De goud-rode oorbellen zijn van Percossi Papi:

Ze draagt er een nieuwe clutch bij van Giorgio Armani:

Hoeveel punten geven jullie Mathilde vandaag voor haar twee looks? Bij mij scoort ze alvast redelijk hoog!

11 comments

  1. Mara schrijft:

    I’m really intrigued by Mathilde’s sapphire ring. It’s either a new one or they reworked the old one and the stone got a new setting and the diamonds are removed? She hasn’t worn her ‘old’ sapphire ring for a few weeks now. It was either the ruby ring or no ring on her right hand at all. The ring probably already debuted on her birthday picture – need better pix asap, I’m so curious. 😀

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.