Ontmoeting met de laureaten van de Federale Prijs Armoedebestrijding 2019

Hare Majesteit de Koningin ontving op het Koninklijk Paleis de drie laureaten van de Federale Prijs Armoedebestrijding 2019: De Zuidpoort vzwATD Vierde Wereld België en Le Babibar vzw. Het thema van de prijs dit jaar is ervaringsdeskundigen.

Tijdens de ronde tafel werd vooral de persoonlijke ervaringen van mensen die in armoede leven besproken en de erkenning van hun werk om hun sociale uitsluiting tegen te gaan. Inclusie en hun directe  betrokkenheid  in de strijd tegen armoede staan centraal in het dagelijkse werk van de laureaten.

De discussie sloot naadloos aan bij de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties die als kerngedachte hebben: “leaving no one behind/niemand uitsluiten”. Als VN-Pleitbezorger van de ontwikkelingsagenda 2030 steunt de Koningin ieder initiatief dat bijdraagt tot de versnelde realisatie van deze doelstellingen.

Koningin Mathilde draagt voor deze ontmoeting een donkerblauw broekpak, met een witte eenvoudige top onder, zwarte pumps en haar pareloorbellen.

3 comments

    • Jelka schrijft:

      Moeilijk om te zeggen.. ik denk dat het nieuw is, aangezien er een structuur zit in de blazer die ik niet terugvind in haar andere blauwe pakken.. maar om het echt goed te kunnen zien zou ik heel scherpe foto’s moeten hebben van de keren dat ze die dan droeg, want je ziet de structuur enkel goed dan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.