Openingsceremonie van het academiejaar 2020-2021 van de Koninklijke Militaire School

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin, Hunne Majesteiten Koning Albert II en Koningin Paola evenals Hunne Koninklijke Hoogheden Prinsen Gabriël, Emmanuel en Prinses Eléonore wonen de openingsceremonie bij van het academiejaar 2020-2021 van de Koninklijke Militaire School (KMS). Deze ceremonie kenmerkt de plechtige intrede van de nieuwe promoties waarvan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth deel uitmaakt. Bij deze gelegenheid houdt de Koning een toespraak en hij overhandigt de Degen des Konings aan Onderluitenant Thibault Expeels, laureaat voor 2020. De Degen des Konings is een prestigieuze onderscheiding dat wordt toegekend aan de meest verdienstelijke officier-leerling van de KMS in de academische opleiding. De ceremonie vindt plaats op de Esplanade van het Jubelpark te Brussel en wordt afgesloten door een défilé van alle leerlinge van de KMS.

© Screenshots livestream KMS

Koningin Mathilde draagt een nieuwe rode jurk van wollen crêpe met warm rood jasje van harig mohair erboven. Ze draagt er een rode clutch, rode pumps, een rode bandeau en rood mondkapje bij. Helemaal ton sur tun dus. De outfit is van Natan:

De bandeau die Mathilde draagt is de ‘Tizani’ van Fabienne Delvigne, een grote hoofdband gemaakt van dezelfde stof als haar jurk. Ook de clutch werd gemaakt door Fabienne Delvigne, het gaat om het ‘Virginia’ model, gemaakt uit leer.

De outfit van Prinses Eléonore (voorlopig nog geen foto van die ik hier kan plaatsen) werd ontworpen door Esmeralda Ammoun.

Prinses Elisabeth tijdens de ceremonie:

10 comments

  1. stefaan van ryssen schrijft:

    geeeeuw. een absoluut zwaktebod. geen inspiratie en geen enkele symbolische verbinding met de gelegenheid. allez. mathilde, draag eens iets met meer verbeelding.

  2. Maribrune schrijft:

    Rood voor de koningin, zwart voor de koning, beige/geel voor koning albert of de belgische driekleur voor het koninklijk instituut dat de kms is. En prinses elisebeth, een jonge vrouw om erg trots op te zijn.

  3. Margot schrijft:

    Leuke beelden. Wel vind ik dat de aanpassingen aan het mooie jasje en de jurk uit de couturelijn niet goed uitpakken bij de koningin. Ten eerste natuurlijk dat storende riempje. Maar verder lijkt het jasje net iets langer bij het model (over het heupbeen) dan bij de koningin. De jurk lijkt bij het model iets korter dan bij de koningin Dat was bij de koningin met haar mooie slanke benen ook mooier geweest.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.