Operavoorstelling ‘Push’

Hare Majesteit de Koningin woont de operavoorstelling PUSH bij in de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel. PUSH is een community project dat is gebaseerd op het verhaal van landgenoot Simon Gronowski die in 1943 vanuit de kazerne Dossin op transport werd geplaatst richting Auschwitz, maar als bij wonder wist te ontsnappen dankzij zijn moeder. De Koningin wenst met Haar bezoek, in aanwezigheid van Dhr. Gronowski, de centrale boodschap van hoop en vergeving mee uit te dragen. Vorig jaar bezocht zij de Kazerne Dossin en heeft ze er kennisgemaakt met het levensverhaal van Dhr. Gronowski.

Koningin Mathilde draagt vandaag een gele top, een donkere rok in een geometrische print, met bijpassende mantel in dezelfde print. De gehele outfit is van Natan:

Eerder op de dag hadden Koning Filip en Koningin Mathilde nog een andere activiteit:

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin ontvangen in het Paleis te Brussel, de nieuwe lichting stagiaires buitenlandse carrière bij Buitenlandse Zaken. In de maand mei vertrekken zij op post naar een Ambassade of Consulaat Generaal in het buitenland om ons land te dienen.

Koningin Mathilde droeg hiervoor dezelfde outfit. Het is duidelijk een favoriete outfit van haar, want de combinatie van de rok met de gele top, heeft ze al 6x eerder aangehad: op 29 september 2015, op 19 november 2015, op 18 februari 2016, op 18 maart 2016, op 18 november 2016 (hier ook met de bijpassende mantel) en op 14 februari 2017.

De oorbellen die Mathilde draagt zijn volgens mij nieuw, meer bepaald de Campana Eternity oorbellen van Christine Bekaert:

Ze draagt er ten slotte donkerblauwe pumps bij, en volgens mij ook haar donkerblauwe clutch van Olga Berg:

In tegenstelling tot Mathilde ben ik zelf geen grote fan van deze outfit, en had ze deze wat mij betreft na 6x definitief in de kast mogen opbergen. Wat vinden jullie?

7 comments

 1. Isabelle schrijft:

  Mooie nieuwe oorringen.

  Ik vind de jas zeker OK, er hangen ergere dingen in haar kast 🙂 Maar heeft ze deze echt al 7 keer gedragen… Dat had ik niet door! Het zijn vooral die eeuwig herhaalde combo’s die voor mij mogen stoppen. Wie combineert nu steeds opnieuw dezelfde kledingstukken met elkaar? Mixen en matchen is net leuk.

 2. madison schrijft:

  Ik vind deze outfit ook prima! t Model fits beter dan de jurken van Natan.
  Ik wil de set wel hebben.
  7 x een outfit dragen is voor liefhebber van deze site wel genoeg..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.