Staatsbezoek aan China – dag 6

Vandaag hebben Koning Filip en Koningin Mathilde afscheid genomen van Bejing, en zijn ze doorgereisd naar de volgende etappe van het staatsbezoek: Shanghai.

Koningin Mathilde droeg voor deze vlucht een bekend groen ensemble van Natan:

CIUTLunUAAA19Uz

Koningin Mathilde droeg dit pakje al enkele malen eerder: op 13 mei 2013, 27 mei 2013, 1 september 2013 bij de Hanswijckcavalcade, en op 9 september 2014.

Nadien werden Koning Filip en Koningin Mathilde door de lokale autoriteiten ontvangen voor een lunch. Koningin Mathilde trok hiervoor een gloednieuwe rode jurk uit de kast met een hoed in bijpassende kleur van Fabienne Delvigne:

 

Deze jurk is volgens paleismedewerkers een ontwerp van de Belgische ontwerper Bernard Depoorter. Hij plaatste ook op 16 juni onderstaande foto op zijn officiële Facebook en Instagram pagina:

BernardDepoorter11313267_1623263517888060_1188243198_n

Hij schreef erbij:

“Une robe prochainement portée par une marraine ambassadrice au grand cœur à suivre…💜💜💜💜#ambassadrice. #bdepoorter #belgique #pretaporter#pretacouture #couturesurmesure #hautecouture#madeinbelgium #madeineurope

Vertaald wil dit zeggen: “Een jurk die binnenkort zal gedragen worden door een ambassadrice met een groot hart die je zeker moet volgen…” Vermoedelijk gaat het hier om Koningin Mathilde? De neklijn van de tekening hierboven komt alleszins overeen met de jurk die ze vandaag aanheeft.

Voor de receptie ’s avonds ten slotte droeg Mathilde een blauwe jurk van Natan:

CIWCddJUAAIS3Or

De jurk komt jullie misschien bekend voor? Mathilde droeg deze bij het huwelijk van Prins Amedeo vorig jaar in Italië.

Na dag 6 staat de ontwerperteller op 1 outfit voor Dries Van Noten, 7 outfits voor Natan, 1 outfit voor Haus Coudeyre, 1 outfit voor Ann Demeulemeester, 1 outfit voor Maison Ullens en 1 outfit voor Bernard Depoorter.

Foto met dank aan Wim Dehandschutter op Twitter: @WDehandschutter

10 comments

 1. Charlie schrijft:

  Op het eerste zicht ziet ze er prachtig uit in deze rode jurk! Ik ben ook blij dat ze de Belgische mode zo goed promoot 🙂 Ik ben niet zo’n fan van groen, maar dat is persoonlijk…

 2. Vandenberghe Lut schrijft:

  prachtig met die hoed ! wat een promotie voor Belgie …..goeie ambassadrice .Iedere keer weer een andere ontwerper kiezen . Daar is goed over nagedacht !
  .

 3. Kuifje schrijft:

  Ik ben blij te zien dat ze die blauwe jurk van het huwelijk van Amadeo opnieuw draagt. Ik vind dat dat ze daar “majestatisch” mee staat. En die rode jurk met hoed stralen glamour uit. Ik vraag me af wat de reacties on de NL zustersite zullen zijn. De laatste tijd verschijnt daar nogal wat kritiek op onze koningin.

 4. Charlie schrijft:

  Ja, dat heb ik ook gemerkt! Dat ze niet sexy is bijvoorbeeld, maar ik heb liever een koningin die ten allen tijde plichtsbewust, stijlvol, gracieus én bescheiden is, een koningin dus. Ik snap de kritiek dan ook niet goed.

  • Thekla schrijft:

   Ik ook niet Charlie en ik ben een Nederlandse. Ik zou koningin Maxima graag wat koninklijker gekleed zien en wat minder jetset. Ze vertegenwoordigd tenslotte Nederland en niet zichzelf.

 5. madison schrijft:

  Ik vind beide koninginnen super. Doen het zo goed. Met zoveel inzet overvolle programmas. En zien er alletwee goed uit. Hebben wel een wat andere uitstraling. Maar dat is altijd bij 2 personen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.