Staatsbezoek aan het Groothertogdom Luxemburg – dag 2

Op uitnodiging van Hunne Koninklijke Hoogheden Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een Staatsbezoek aan het Groothertogdom Luxemburg van dinsdag 15 oktober t.e.m. donderdag 17 oktober 2019. Dit in aanwezigheid van de Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de Minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten.

Koningin Mathilde draagt vandaag een nieuwe grijze jurk met een patroon van oranje bloemen. De jurk is van Dries Van Noten, en werd gemaakt uit dezelfde stof als onderstaande blazer:

Het model van de jurk komt dan weer meer overeen met onderstaand silhouette van Dries Van Noten, we herkennen vooral de flap ter hoogte van de taille:

Koningin Mathilde combineert de jurk met een nieuwe oranje hoed van Fabienne Delvigne: een oker-oranje turban met een gelijkaardige toepassing van het bloemenmotief van de jurk van de koningin, wat zorgt voor een creatieve en verfijnde noot!

Net als gisteren is ook de clutch van de Koningin ontworpen door Fabienne Delvigne, het gaat om het model ‘Fiona’ en is gemaakt in dezelfde oker-oranje kleur als haar hoed.

Mathilde werkte de look volgens mij af met haar Lotus Studs van Christine Bekaert:

‘s Avonds waren Koning Filip en Koningin Mathilde de gastheer en -vrouw voor een klassiek concert dat ze aan het Luxemburgs hof aanboden ter gelegenheid van het staatsbezoek:

© Wim Dehandschutter

Koningin Mathilde draagt vanavond andermaal een nieuwe galajurk, deze keer kiest ze voor één van Natan: een wijde jurk in tule in nude en grijs tinten met een doorzichtig en waterachtig effect. Het gaat om een combinatie van onderstaande twee jurken van Natan (of een lange versie van de rechtse jurk):

Ze draagt er grote diamanten franje oorbellen bij met een strikvorm. De rest van de accessoires beschrijf ik van zodra ik meer foto’s heb gezien! Ik ben alvast fan van haar nonchalant maar o zo chique opgestoken kapsel!

14 comments

  1. Kuifje schrijft:

    In tegenstelling tot andere Koninginnen, promoot Mathilde toch grotendeels de Belgische mode. De Erfgroothertogin zou zich toch jonger mogen kleden en zij heeft altijd iets triestigs melancholisch over zich.

  2. Margot schrijft:

    Prachtige jurk! Bij het eerste plaatje dat ik zag was het meteen iets van die is van Dries, knap hoor als je zo een duidelijke handtekening hebt. Het hoedje met de bloem achterop is ook beeldig. Ik denk overigens dat de stof van de jurk soepeler (zijde?) is dan die van de blazer.

  3. Margot schrijft:

    Tja de nieuwe avondjurk is voor mij een beetje een twijfelgeval. Het lijkt de koningin en overigens ook de modellen erg bleek te maken. Het los opgestoken haar ziet mooi uit.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.