Staatsbezoek aan het Groothertogdom Luxemburg – dag 3

Op uitnodiging van Hunne Koninklijke Hoogheden Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een Staatsbezoek aan het Groothertogdom Luxemburg van dinsdag 15 oktober t.e.m. donderdag 17 oktober 2019. Dit in aanwezigheid van de Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de Minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten.

Koningin Mathilde draagt op de laatste dag van het staatsbezoek opnieuw een nieuwe outfit: ze kiest voor een asymmetrische jurk in saffraangeel van Natan:

Daarboven draagt ze een korte brede mantel met tartan print in de kleuren oker en kopergroen. Deze mantel is eveneens van Natan.

Fabienne Delvigne maakte een bijpassende hoed, in de geest van een kleine baret, versierd met decoratieve knoop, gemaakt van turquoise fluweelvilt. Het model kreegt de naam ‘Tino’:

Mathilde draagt een opvallende broche op haar mantel, en kiest verder nog voor blauwgroene pumps, blauwgroene handschoenen, en citrine oorbellen van Percossi Papi.

11 comments

  1. Michaël schrijft:

    Hmm, ik weet niet goed wat ik moet denken van die cape. Is het juist goed dat die ook asymmetrisch is, zoals het kleed, of is dat juist teveel van het goede? Verder is het wel een mooi plaatje. Alles past bij elkaar en ik vind de kleuren geweldig.

  2. Margot schrijft:

    Ik ben het helemaal met Michael eens! Voor mij had de cape wel gewoon recht mogen zijn en zonder de stofoverdaad aan de broche zijde. Ik hou niet zo van assymmetrie bij de zoom maar de koningin kan dit met haar mooie slanke benen goed hebben.

  3. Anja schrijft:

    Het is teveel zigzag. Of de jurk a-symetrisch of de korte brede mantel maar zeker niet allebei. De jurk of mantel komen beter tot zijn recht met een rechte contrasterende zoom.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.