Staatsbezoek aan India – dag 6

Op uitnodiging van President Pranab Mukherjee brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin van 5 tot 11 november 2017 een Staatsbezoek aan India, in aanwezigheid van de Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de Minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in New Delhi en Mumbai.

Deze voormiddag krijgen Koning Filip en Koningin Mathilde een cricket demonstratie:

 

Koningin Mathilde draagt de perfecte casual jurk voor deze gelegenheid: een losse oranjerode lange jurk van Natan:

Mathilde droeg er een nieuw paar gouden oorbellen bij, van Annick Tapernoux. Het zijn de meest rechtse op onderstaande foto:

Daarna had Koningin Mathilde een lunch rond ‘Women Empowerment’ met enkele Indische vrouwen:

 

Koningin Mathilde droeg daarbij een jurk in een rood met witte print. De jurk is van Esmeralda Ammoun en Mathilde droeg deze al eerder op 29 juni dit jaar. Ze draagt er rode pumps met open teen bij. Met deze jurk heb ik een tweede juiste suggestie gedaan in mijn suggestiepost!

Na de middag hebben Koning Filip en Koningin Mathilde een ontmoeting met de NDWM: de National Domestic Workers Movement, in het gezelschap van zuster Jeanne:

 

Koningin Mathilde droeg een Indische jurk, ditmaal in rood en goud. Ze droeg er grote gouden oorbellen bij. Ze combineert verder met haar ‘Arabesca’ armband van Francesca Romana Diana, en de Guinto clutch van A Bag With A Story:

Het staatsbezoek eindigde deze avond met een afscheidsconcert van Scala & Kolacny Brothers:

© Wim Dehandschutter

Koningin Mathilde droeg opnieuw een Indisch geïnspireerde jurk, net zoals deze middag in rode en gouden tinten.

Update: het team van Anita Dongre heeft me bevestigd dat ook deze jurk van de Indische onwerpster afkomstig is!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

11 comments

 1. madison schrijft:

  Een vast onderdeel van een staatsbezoek aan India dus. Ik zag Kate destijds al in een lange jurk cricket spelen tijdens hun bezoek. Haar jurk zag er destijds wat verwassen uit. Deze jurk van Mathilde is helder van kleur. Mooi. Het model kan ik nog niet zo goed zien.

 2. Margot schrijft:

  Die eerste jurk is wat vormeloos, ze heeft zo’n leuk jumpsuit welke ze eerder droeg in een Aziatisch land waarbij ze leuk op de grond zat. Lijkt me meer geschikt voor een partijtje cricket.
  De tweede jurk is prachtig wat een stoffen maken ze toch aldaar. Zo jammer, ik droeg in de vorige eeuw veel Indiase kleding van geweven katoen tot zijde maar kan dat niet meer zo vinden.

 3. Tina schrijft:

  Gedurende de hele reis heeft zij India mee gepromoot.
  Ik denk dan vooral aan haar langere outfits. De stofjes, de kleuren… heel moi.
  Maar het avondkleed van Bernard Depooter staat bij mij toch op nr. 1. Ze straalt gewoon.
  Mooie reis geweest!

 4. Lut schrijft:

  De Koningin heeft een verrassende keuze gemaakt. Mooie jurken in de aparte en kleurrijke stoffen ! Wat zeker opviel was de gemoedelijkheid van een ontspannen charmant koningspaar !

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.