Staatsbezoek aan Portugal – dag 1

Op uitnodiging van de President van de Republiek Portugal, ZE Marcelo Rebelo de Sousa, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin in oktober 2018 een Staatsbezoek aan Portugal. Zij worden vergezeld door vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in Lissabon en Porto.

  

  

© Belgium Foreign Affairs, Foreign trade and Development Cooperation 

Koning Filip en Koningin Mathilde werden vandaag ceremonieel verwelkomd door de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa op de Praça do Império in Lissabon. Ze brachten daarna een bezoek aan het Mosteiro dos Jerónimos, waar ze een lauwerkrans aan de tombe van Luís de Camões hebben gelegd tijdens een plechtige ceremonie. Daarna stonden nog meer plechtige ontvangsten op het programma, onder andere ook door de burgemeester van Lissabon. Aan het Monumento aos Mortos da Grande Guerra werd nog een lauwerkrans gelegd.

Koningin Mathilde draagt een grijze mouwloze satijnen jurk met daarboven een grijze fijne kanten mantel met driekwartmouwen die openvalt vanaf de taille. De outfit werd voor Koningin Mathilde ontworpen door Giorgio Armani. Ze droeg deze al eerder op 30 juli 2017 tijdens een herdenkingsplechtigheid voor WOI. 

Mathilde draagt er dezelfde grijze hoed bij als toen: het gaat om een ontwerp van Philip Treacy, die vaak samenwerkt met Giorgio Armani. Hieronder zien jullie een gelijkaardige hoed van hem:

Mathilde draagt nog een zilvergrijze enveloppeclutch, haar huwelijksoorbellen met diamant en parel, en volgens mij draagt ze ook haar grijze pumps van Giorgio Armani, maar daar zou ik nog een betere foto van willen zien (niet helemaal dezelfde als hieronder, maar in dezelfde stijl):

Enig puntje van kritiek: op sommige foto’s is te zien dat Mathilde beter ander ondergoed had aangetrokken.

Voor aankomst in Lissabon, droeg Mathilde op het vliegtuig nog een andere outfit:

© Belgium Foreign Affairs, Foreign trade and Development Cooperation 


 

Ze droeg een bekende gestreepte pasteljurk van Natan. Ze droeg deze jurk al vaker: op 29 april 2014, op 10 juli 2014, op 14 oktober 2016 en op 20 april 2017. Het was nog erg fris deze ochtend, dus de pastelroze sjaal die Mathilde erbij droeg kwam waarschijnlijk wel van pas. De topaz oorbellen die Mathilde heel vaak met deze jurk combineert, zijn afkomstig uit het laboratorium van de Italiaanse juwelenontwerper Massimo Maria Melis!

© Belgium Foreign Affairs, Foreign trade and Development Cooperation

 

 


 

Voor het staatsbanket van deze avond draagt Mathilde een nieuw champagnekleurige galajurk! De jurk is gemaakt uit een glanzende stof en wordt off-the-shoulder gedragen. Ze draagt er haar laurierkranstiara bij en haar grote diamanten franje oorbellen en nog een diamanten armband aan haar linkerpols. Ik ben benieuwd naar de ontwerper van de jurk!

Ook de clutch is volgens mij nieuw.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

7 comments

 1. Margot schrijft:

  De outfit is prachtig, destijds ook al, zeker gezien het feit dat ze ook een krans moeten leggen. de hoed is geweldig. Maar ze heeft zich dan in het vliegtuig om moeten kleden en haar haar op moeten steken. Wat raar dat de rok dan toch zo gekreukt is, ook al als ze de trap afkomen.

 2. Anja schrijft:

  Mooie hoed, leuk dat ie scheef op het hoofd staat. Beetje Toren van Pisa. Niet weg doen, misschien komt hij ooit van pas.
  Verder de jurk, leuk. Maar een reactie bij New my royals zette me aan het denken, ze vond het old fashioned. En inderdaad! Mijn moeder droeg dit soort met kant afgezette ochtendjas (op de foto met gekapte haren met mij in de armen een paar uur oud). En die dateert van 1969!!

 3. madison schrijft:

  De start outfit lijkt mij gelet op de strakke bovenstukjes van Natan niet lekker zitten om te reizen. De grijze outfit is stijlvol maar jammer van de kreukelige stof. Donkergrijs staat haar goed.
  De avondjurk is zeer geslaagd!

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.