Staatsbezoek aan Portugal – dag 2

Op uitnodiging van de President van de Republiek Portugal, ZE Marcelo Rebelo de Sousa, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin in oktober 2018 een Staatsbezoek aan Portugal. Zij worden vergezeld door vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in Lissabon en Porto.   

Op de tweede dag van het staatsbezoek brengen Koning Filip en Koningin Mathilde een bezoek aan het Oceano Azul Foundation & Oceanarium. Daarna splitsen de programma’s van de koning en de koningin. Mathilde brengt dan een bezoek aan het “Champalimaud Center for the Unknown”, gevolgd door een lunch met vertegenwoordigers uit verschillende sectoren en groepen van de Portugese maatschappij. 

Koningin Mathilde draagt deze voormiddag een jurk met een opvallende print in rood en blauw. De jurk is van Natan. Het doet me een beetje denken aan boze ogen. Mathilde droeg deze jurk al eerder op 25 april dit jaar in New York, alleen toen droeg ze er het witte riempje niet bij dat ze vandaag wel aanheeft.

Ze draagt er net dezelfde rode hoed bij als toen: het ‘Audrey’ model van Fabienne Delvigne. Ze draagt ook rode handschoenen en rode pumps. De blauwe oorbellen zijn van Percossi Papi.

Na de middag brengt Koningin Mathilde een bezoek aan de Associação Cultural Moinho da Juventude – Cova da Moura. Ze trok hiervoor een andere outfit aan:

© Wim Dehandschutter

 

Opnieuw een eerder gedragen outfit voor Mathilde: ze draagt een broekpak met een groen bladermotief van Natan:

Ze droeg dit broekpak al eerder op 20 april en op 18 juli, beide dit jaar. Ze draagt er een beige clutch bij, en lichtgroene pumps.

Volgens Wim Dehandschutter draagt Mathilde een paar gouden oorbellen van het Portugese merk Leitão & Irmão. Het gaat om een cadeau van de Portugese president dat ze gisteren heeft ontvangen.


 

’s Avonds organiseert de Belgische delegatie een officieel Belgisch concert ter ere van de Portugese president. 

© Belgium Foreign Affairs, Foreign trade and Development Cooperation

Koningin Mathilde draagt een nieuwe groene jurk met een drukke abstracte print in de kleuren donkerrood en grijs. De jurk heeft een rechte boothals, driekwartmouwen, en de rok valt wat breder naar onderen toe in plooien. De jurk is ontworpen door Natan, hieronder zien jullie een top in een stof met dezelfde print (maar weliswaar in het blauw):

Door de jurk te combineren met donkerrode accessoires (een rode fluwelen clutch, en donkerrode pumps), laat Koningin Mathilde weer een sterk staaltje van ‘flag dressing’ zien, aangezien ze hier gekleed gaat in de kleuren van de Portugese vlag. We zien ten slotte nog een paar diamanten oorbellen. 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

8 comments

  1. Anja schrijft:

    Kan ze niet eens een nieuw ding aandoen?? Begint me onderhand erg te storen. Vindt het voor het gastland dat zich uitslooft om het hun naar de zin te maken ook een aanfluiting. Ze grabbelt wat uit de 2de hands-zak en hup we hebben weer wat gevonden. Tijd maken om je kleding nieuw uit te zoeken en je op te doffen, zo hoort het. Zijn we een ontwikkelingsland of zo met nul budget???? Heel irritant.

  2. Liz schrijft:

    Een koningin moet er, volgens Protocol & C°, er steeds ‘deftig’ uitzien. Maar waarom niet iets luchtigers in Portugal, is toch vakantieland bij uitstek hé! – ‘k Vind deze jurk wat “tapisserie” aandoen, vooral met de hoed erbij. – Maar geen erg: de mooie glimlach redt de situatie altijd!

  3. Margot schrijft:

    Ik vind haar er vandaag een beetje stijfjes en saai eruit zien. Het is prachtig weer zo te zien dus iets vrolijkers en meer zomers had maar zo gekund. Bellen zijn leuk!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.