Staatsbezoek van Frankrijk – dag 1

Op uitnodiging van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen Zijne Excellentie de heer Emmanuel Macron, President van de Franse Republiek en mevrouw Brigitte Macron een Staatsbezoek aan België. Op het programma staan op maandag een ceremoniële ontvangst op het Paleizenplein te Brussel, een bezoek in Gent (MSK) en Stadhuis) en het Staatsbanket te Laken. Op dinsdag brengen zij een bezoek aan Molenbeek (La Vallée) en Ittre (La Maisonée).

© camille

Dankjewel aan Camille voor de foto! Koningin Mathilde draagt een nieuwe felrode outfit vandaag: ze draagt een rode wollen en zijden mantel met wijduitlopende rok. Van aan de kraaglijn tot onderaan de mantel zien we langs de sluiting van de mantel in het midden plooitjes. De taille van Mathilde wordt benadrukt door een eveneens rode wollen en zijden riem. Ze draagt in hetzelfde rood een zijden chiffon jurk onder die mantel met een hoge nek, maar naar boven toe wordt de stof van de jurk doorzichtiger. De volledige outfit is Christian Dior Haute Couture.

Ook alle accessoires van Mathilde werden door Christian Dior ontworpen: Mathilde draagt er een nieuw rode vilten baret bij, beige fluwelen pumps, beige fluwelen handschoenen, en een nieuwe beige lederen handtas. Volgens mij gaat het om een beige versie van de C’est Dior-tas van Christian Dior:

Koningin Mathilde draagt ten slotte haar parel met diamanten oorbellen die ze droeg bij haar huwelijk.

In de Couture collectie van Dior voor deze winter werd in meerdere kledingstukken met dergelijke plooitjes gewerkt. 

 

’s Avonds bij het staatsbanket draagt Koningin Mathilde een nieuwe galajurk, gemaakt uit een heel donkerrood fluweel. De jurk wordt off the shoulder gedragen en heeft een hartvormige neklijn en lange mouwen. Onderaan de mouwen zijn er blinkende kleine steentjes op de stof aangebracht. Wim Dehandschutter rapporteert dat de jurk door Armani werd ontworpen. Ze draagt er een rode clutch bij.

Mathilde draagt er de bandeau bij van het Diadeem der Negen Provinciën en ik denk haar grote diamanten franje oorbellen met strik. Ze draagt de Franse Legion d’honneur, een Franse ere-orde die ze ter ere van dit staatsbezoek lijkt te hebben ontvangen. 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

12 comments

  1. madison schrijft:

    Wow wat supermooi. De rode outfit en de avondjurk. Wat statig. Beter dan die toch wat gedateerde jurk van t staatsieportret. Fluweel eigenlijk altijd stijlvol.
    En Brigitte: wat een mooie jas, goede lengte en serieuze avondjurk.
    Twee mooie dames!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.