Staatsbezoek van Oostenrijk – dag 1

Op uitnodiging van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen Zijne Excellentie Alexander Van der Bellen, Bondspresident van de Republiek Oostenrijk en mevrouw Doris Schmidauer van 21 tot en met 23 maart een Staatsbezoek aan België.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Koningin Mathilde draagt vandaag een nieuwe outfit van Natan: een oudroze wollen jas met kraag en revers, uitlopende snit, getailleerd in de taille met oversized gespriem en zakflap:

Ze draagt er een jurk onder in eenzelfde kleur met plissé rok, hoge nek en lange mouwen.

De hoed die ze erbij draagt is van Fabienne Delvigne, het gaat om het model ‘Malia’, gemaakt uit vilt melusine. De kleur is op maat gemaakt om te passen bij de outfit van vandaag (hieronder zien jullie dus de hoed in een stockkleur):

Ze draagt er een roestrode clutch bij van Fabienne Delvigne die al teruggaat tot 2001 en pumps van Natan.

Embed from Getty Images

Voor het officiële diner ’s avonds op het Kasteel van Laken draagt Koningin Mathilde een zijden jurk met fuchsia bloemenprint van Dries Van Noten:

Ze droeg deze jurk al eerder op 27 mei 2021. Geen tiara dus voor Koningin Mathilde dit staatsbezoek.

11 comments

 1. Kuifje schrijft:

  De kleurencombinatie van de mannequin maakt het vrolijker en lichter. Mathilde zou toch een beetje uitbundiger mogen zijn. Het hoeft nu niet zoals de Queen te zijn maar vrolijke kleuren in deze sombere tijden zouden niet misstaan. Maar het schijnt dat we ons in tijden van crisis onbewust ook somberder kleden. Weet niet of dit klopt want ben geen socioloog.

 2. Margot schrijft:

  Ik vind die roze outfit vreselijk zowel de jurk als de jas als de hoed. De avondjurk van Dries heeft een mooi patroon maar dat halsje vind ik nog steeds niks.
  Bravo voor de kleding van de first lady, fris en fruitig voor een lady die bijna 20 jaar ouder is dan de koningin

 3. JL schrijft:

  De outfits van Natan doen absoluut niets voor de koningin. Te hoge taille, te veel / te brede / te hoog zittende riempjes, te strak ter hoogte van de boezem … er is altijd wel wat mis. Zonde. Ziet mijnheer Vermeulen dit zelf niet ?

 4. Kuifje schrijft:

  Waarom was er geen staatsbanket ? Het ging toch wel om een staatsbezoek ? Ik begrijp ook niet waarom dit bezoek wel is doorgegaan en bezoek aan Congo niet ?
  Het ziet er allemaal nogal sober en een beetje triestig uit.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.