Suggesties voor het staatsbezoek aan Korea: deel 2

Zoals eind vorige week beloofd, hierbij het vervolg op de suggesties voor het staatsbezoek aan Korea dat eind deze maand plaatsvindt! In dit deel staan we even stil bij een ontwerper die een band heeft met het gastland, Korea. Koningin Mathilde heeft al een aantal staatsbezoeken haar uiterste best gedaan om telkens een ontwerp te dragen dat een link heeft met het land dat ze bezoekt: denk daarbij maar aan de galajurk van Jan Taminiau in Nederland, de jurken van de Indische ontwerpster Anita Dongre, en de jurk van Erdem tijdens het staatsbezoek aan Canada vorig jaar, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Tijdens mijn zoektocht naar Koreaanse ontwerpers kwam ik terecht bij Laura Kim. Die naam zegt jullie waarschijnlijk op het eerste gezicht zo niet direct iets, maar het modemerk waarvan zij mee creatief directeur is kennen jullie ongetwijfeld wel: Oscar de la Renta. Laura Kim is dan wel een Canadese, zij werd geboren in Korea, en samen met haar partner Fernando Garcia, zijn zij het ontwerpersduo achter het bekende kledingmerk sinds de zomer van 2017. Oscar de la Renta heeft ondertussen al heel wat koninklijke klanten (ik denk bijvoorbeeld aan Koningin Máxima, de Deense Kroonprinses Mary en Meghan Markle/de Hertogin van Sussex), en wat mij betreft mag Koningin Mathilde dus dit rijtje gaan vervoegen door een outfit van Oscar de la Renta te dragen in Korea. Ik zet hieronder een aantal suggesties op een rijtje:

Hierboven een aantal outfits die geschikt zijn voor overdag of een iets formelere receptie. Oscar de la Renta is uiteraard ook heel gekend om zijn prachtige galajurken, dus ik kon het dan ook niet laten er een aantal uit te kiezen waar Mathilde volgens mij prachtig mee zou staan:

Zo, hiermee sluit ik mijn suggesties voor het staatsbezoek af. Ik hoop uiteraard dat het paleis stiekem meeleest en hier inspiratie uit kan halen!

Laat me zeker weten in de reacties hoe jullie deze looks beoordelen!

8 comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.