Terugblik: 80ste verjaardag Koning en Koningin van Noorwegen

Lieve lezers van Modekoningin Mathilde, zolang we aan huis gekluisterd zijn door de coronacrisis zal ik proberen jullie dagelijks van een terugblik te voorzien op deze website uit de voorbije 20 jaar van Koningin (of destijds Prinses) Mathilde.

Vandaag blikken we op vraag van Margot terug op het galabanket in het Opera House in Oslo ter ere van de 80ste verjaardagen van Koning Harald en Koningin Sonja van Noorwegen:

Embed from Getty Images

In mei 2017 organiseerden de Noorse Koning en Koningin een gezamenlijk feest voor hun verjaardagen (Koning Harald werd 80 in februari dat jaar, Koningin Sonja in juli). Op de tweede avond stond een galabanket op het programma in het Opera House van Oslo. Het regende die avond, dus alle koninklijke gasten arriveerden met paraplu, en vaak ook natte schoenen!

Embed from Getty Images

Koningin Mathilde droeg een nieuwe donkerblauwe galajurk die avond, waarvan de top versierd was met pailletten. De jurk werd ontworpen door Natan.

De diamanten oorbellen heeft Mathilde inmiddels al enkele jaren in haar juwelenkist, maar het is me onduidelijk waar/wanneer ze deze heeft gekocht/gekregen.

Het tasje doet me sterk denken aan deze clutch van Olga Berg, maar ik denk niet dat het exact hetzelfde tasje is. Mogelijks is het een variant hiervan, of toch een helemaal andere clutch, wie weet?

Mathilde heeft de jurk opnieuw gedragen tijdens het staatsbezoek aan Canada in maart 2018.

Wat vinden jullie van deze outfit?

P.S.: hebben jullie een specifieke terugblik in gedachten? Laat het dan zeker weten via de reacties, via Facebook of Twitter, of stuur een mailtje naar info@modekoninginmathilde.be !

6 comments

  1. Margot schrijft:

    Oh wat vind ik hem mooi deze jurk, qua kleur, model en zwierigheid. Ook haar losjes opgestoken haar vind ik geweldig. De foto met de inmiddels 60 jarige koning is ook zo lief, met zijn hand om haar slanke taille.
    Dank Jelka voor deze plaatjes.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.