Terugblik: galadiner huwelijk Kroonprinses Victoria van Zweden

Lieve lezers van Modekoningin Mathilde, zolang we aan huis gekluisterd zijn door de coronacrisis zal ik proberen jullie dagelijks van een terugblik te voorzien op deze website uit de voorbije 20 jaar van Koningin (of destijds Prinses) Mathilde.

Vandaag blikken we terug op het galadiner dat georganiseerd werd op de avond voor het huwelijk van Kroonprinses Victoria van Zweden en Daniel Westling:

Embed from Getty Images

Het huwelijk van de Zweedse kroonprinses in juni 2010 werd verspreid over meerdere dagen gevierd. De avond voor het huwelijk zelf werd een galadiner georganiseerd.

Embed from Getty Images

Mathilde droeg een nieuwe galajurk die avond, een hardroze gelaagde jurk met asymmetrische strapless halslijn, met een zwarte brede riem om het roze oppervlak te doorbreken. De jurk is van Natan:

Mathilde droeg er een roze clutch bij, diamanten armbanden, en ook een diamanten halsketting.

De jurk hebben we nooit meer opnieuw gezien, en dat vind ik eigenlijk wel jammer!

Wat vinden jullie van deze outfit?

P.S.: hebben jullie een specifieke terugblik in gedachten? Laat het dan zeker weten via de reacties, via Facebook of Twitter, of stuur een mailtje naar info@modekoninginmathilde.be !

9 comments

 1. Margot schrijft:

  Helaas vind ik dit een te hoekig ontwerp voor de harmonieuze koningin. Zwart met hard roze is ook altijd een beetje te.
  Heur haar zit daarbij een beetje tuttig, terwijl het op die eerdere plaatjes uit het verleden juist vaak wat losser zit. Trouwens nu met de Corona ook, vind ik leuk.
  Ik zou 2 donkerblauwe nog wel eens terug willen zien Jelka in deze hartstikke leuke serie, dank hiervoor.
  de eerste is een meerdere keren gedragen blauwe met zilveren oprekkende midi jurk en ook een bruiloftsjurk in Scandinavië donkerblauw met pailletten, het beeld met een paraplu staat me nog helder voor ogen.

  • Charlie schrijft:

   Ik vond haar haar juist heel knap zitten, helemaal anders dan normaal. Ook bij het huwelijk zelf trouwens toen ze een zachtroze jurk aanhad, dat beeld is me door het kapsel echt bijgebleven.
   De jurk zelf vind ik door de felle kleuren ook iets minder, al staat het model haar wel.
   Inderdaad, leuke serie, Jelka!

 2. Akke schrijft:

  Een schitterende jurk Staat de Koningin heel charmant. En ik vind het ook heel leuk om de foto’s weer eens terug te zien. Iedereen ,ondanks de corona crisis, toch goede paasdagen toegewenst.

 3. Isabelle schrijft:

  Ik vind dit eigenlijk een missertje. Het model staat er beter mee dan Mathilde. Misschien had het anders moeten worden gestyled? Misschien had Mathildes taille beter moeten uitkomen in het model? Geen idee.

  De jurk doet me een klein beetje denken aan de roze strapless galajurk die Mathilde droeg voor het gala voorafgaand aan het huwelijk van Felipe & Letizia. Die vond ik dan weer wél heel goed.

 4. Michaël schrijft:

  De combinatie van het felroze en het zwart is wat hard maar ik vind het al bij al wel een geslaagde look.

  Nu we het toch over roze jurken hebben, één van haar mooiste outfits vind ik die bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.