Terugblik: Huwelijk van Prins Laurent en Claire Coombs

Lieve lezers van Modekoningin Mathilde, zolang we aan huis gekluisterd zijn door de coronacrisis zal ik proberen jullie dagelijks van een terugblik te voorzien op deze website uit de voorbije 20 jaar van Koningin (of destijds Prinses) Mathilde.

Vandaag blikken we op vraag van Tina terug op een zwangerschapslook van Mathilde, meer bepaalde de outfit die ze droeg op het huwelijk van Prins Laurent en Prinses Claire:

Embed from Getty Images

Het huwelijk vond plaats op 12 april 2003, ondertussen al bijna 17 jaar geleden, en Mathilde was toen zwanger van Prins Gabriël. Ze kon met haar snoepjesroze outfit op heel wat aandacht rekenen!

Embed from Getty Images

De jurk met capemantel werd ontworpen door Gerald Watelet, een Belgische couturier die er inmiddels jammer genoeg mee gestopt is. Ze combineerde met paars-roze gestreepte pumps en clutch, gemaakt uit eenzelfde stof.

Mathilde heeft de outfit nog eenmaal opnieuw gedragen, op de Nationale Feestdag van 2003.

De echte showstopper van de look was haar schijfvormige hoed, een ontwerp van Maison Van den Borne, het label van de Belgische hoedenmaakster Mireille Van den Borne die ondertussen geniet van een welverdiend pensioen. De reacties op de hoed waren gemengd, vaak werd er namelijk al eens een vergelijking gemaakt met een UFO.

Wat vinden jullie van deze outfit?

P.S.: hebben jullie een specifieke terugblik in gedachten? Laat het dan zeker weten via de reacties, via Facebook of Twitter, of stuur een mailtje naar info@modekoninginmathilde.be !

7 comments

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.