Terugblik: “MyFashion” workshops

Lieve lezers van Modekoningin Mathilde, zolang we aan huis gekluisterd zijn door de coronacrisis zal ik proberen jullie dagelijks van een terugblik te voorzien op deze website uit de voorbije 20 jaar van Koningin (of destijds Prinses) Mathilde.

Vandaag blikken we terug op een bezoek aan de administratieve zetel van FEDIS (de Belgische Federatie van de Distributie) waar de “MyFashion” workshops werden georganiseerd:

Embed from Getty Images

Dit bezoek, dat plaatsvond op 8 oktober 2009, kaderde binnen het thema ‘verbondenheid en jongeren’ dat door het Prinses Mathildefonds werd gekozen voor 2009. Mathilde ontmoette tijdens deze workshops enkele kansarme jongeren die met de hulp van professionele stilisten een budgetvriendelijke outfit mochten uitzoeken, waarin ze zich goed voelden. Het doel hiervan was om kansarme jongeren beter te integreren in de maatschappij en hun zelfbeeld te verbeteren. Kledij is daarbij zeer belangrijk.

Embed from Getty Images

Mathilde droeg voor dit bezoek een rechte jurk met een print van zwart, tinten grijs, en fuchsia van Diane von Furstenberg:

Ze droeg er zwarte accessoires bij. Ik vind de jurk persoonlijk net iets te kort voor haar, en ik vermoed dat zij er ook niet helemaal blij mee was want we hebben de jurk nadien nooit meer gezien.

Wat vinden jullie van deze outfit?

P.S.: hebben jullie een specifieke terugblik in gedachten? Laat het dan zeker weten via de reacties, via Facebook of Twitter, of stuur een mailtje naar info@modekoninginmathilde.be !

7 comments

  1. Marie-Anne Hunninck schrijft:

    Persoonlijk vind ik dit zeer geslaagd, niet zo oubollig als tegenwoordig. Ok ze was hier 11 jaar jonger maar ze kan zich dit zeker nog permitteren.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.