Terugblik: Nationale Feestdag 2009

Lieve lezers van Modekoningin Mathilde, zolang we aan huis gekluisterd zijn door de coronacrisis zal ik proberen jullie dagelijks van een terugblik te voorzien op deze website uit de voorbije 20 jaar van Koningin (of destijds Prinses) Mathilde.

Vandaag blikken we terug op het militair defilé van de Nationale Feestdag van 2009:

Embed from Getty Images

Koningin Mathilde is op de Nationale Feestdag meestal in meerdere looks te zien: de laatste jaren draagt ze één outfit voor het Te Deum + militair defilé, één outfit voor een bezoek aan het Warandepark, en één outfit voor het vuurwerk ‘s avonds. In 2009 echter kleedde ze zich nog om tussen het Te Deum en het militair defilé, en deze roze outfit is van tijdens de parade:

Embed from Getty Images

Mathilde draagt een jurk met bijpassende mantel, beide gemaakt uit eenzelfde roze stof, en beige stof met roze bollen. De outfit is een ontwerp van Natan, hieronder zien jullie de jurk:

Ze heeft de jurk in oktober 2009 nog eens opnieuw gedragen, maar ditmaal met een beige vestje over.

Mathilde combineerde de outfit, geheel volgens haar ton-sur-ton stijl, met felroze accessoires: de clutch, de pumps, de oorbellen en de spiraalvormige hoed waren allemaal in een gelijkaardige kleur als haar mantel.

Wat vinden jullie van deze outfit?

P.S.: hebben jullie een specifieke terugblik in gedachten? Laat het dan zeker weten via de reacties, via Facebook of Twitter, of stuur een mailtje naar info@modekoninginmathilde.be !

3 comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.