Terugblik: Prinses Mathildeprijs 2009

Lieve lezers van Modekoningin Mathilde, zolang we aan huis gekluisterd zijn door de coronacrisis zal ik proberen jullie dagelijks van een terugblik te voorzien op deze website uit de voorbije 20 jaar van Koningin (of destijds Prinses) Mathilde.

Vandaag blikken we terug op de uitreiking van de Prinses Mathildeprijs in 2009:

Embed from Getty Images

Met het geld dat Filip en Mathilde cadeau hadden gekregen voor hun huwelijk, hebben zij het Prinses Mathildefonds opgericht (inmiddels het Koningin Mathildefonds). Dit fonds heeft als doel om initiatieven in België te steunen, gerealiseerd door en voor jongeren, met een bijzondere aandacht voor de meest kwestbaren onder hen.

Embed from Getty Images

Bij de uitreiking in 2009 koos Mathilde voor een jurk met korte mouwen, met een print van gekleurde vlekken van Natan:

Mathilde combineerde deze jurk met paarse accessoires: ze droeg paarse peeptoe pumps, paarse oorbellen en een paarse gevouwen clutch uit krokodillenleer van Giorgio Armani.

Ze heeft de jurk nog eenmaal opnieuw gedragen, op 20 januari 2011.

Wat vinden jullie van deze outfit?

P.S.: hebben jullie een specifieke terugblik in gedachten? Laat het dan zeker weten via de reacties, via Facebook of Twitter, of stuur een mailtje naar info@modekoninginmathilde.be !

3 comments

  1. Isabelle schrijft:

    Ik herinner me 2009 als een slecht modejaar voor Mathilde.Van deze outfit word ik warm noch koud.

    Ze was toen een jonge mama van 4 nog heel kleine kindjes, en had een drukke agenda. Bovendien was ze nog niet zolang daarvoor haar vader verloren, en waren er meer dan genoeg moeilijke contacten met de rest van de familie(s) … Ik denk dat dat op haar woog, en dat mode zowat het laatste was waar ze mee bezig was.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.