Uitvaartplechtigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid Groothertog Jean

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth, Hunne Majesteiten Koning Albert II en Koningin Paola, Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Astrid, Prins Lorenz en Prins Laurent wonen om 11.00u in de Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal van Luxemburg de begrafenisplechtigheid bij van Zijne Koninklijke Hoogheid Groothertog Jean.

© Screenshots RTL-TVI

Koningin Mathilde draagt volgens mij dezelfde zwarte jurk en mantel als op de twee vorige begrafenissen die ze dit jaar al heeft bijgewoond: op 16 januari die van Graaf Philippe de Lannoy, en op 22 maart die van Kardinaal Danneels.

Ze draagt er een zwarte vilten asymmetrische hoed bij van Fabienne Delvigne, meer bepaald het model ‘Minely’, een zwarte lacqué clutch, en haar huwelijksoorbellen.

De langwerpige diamanten broche die Mathilde op haar mantel draagt, was vermoedelijk een verjaardagscadeau in 2015.

Prinses Elisabeth is vandaag gekleed in een donkergrijze geruite mantel, met zwarte révers en een zwarte riem. De mantel is van Emporio Armani (met dank aan Heaven) en komt uit de winter 2017 collectie. Prinses Marie van Denemarken werd al eerder in deze mantel gespot.

Ze draagt er zwarte pumps bij, eveneens van Emporio Armani, een zwart tasje van Emporio Armani uit de kast van mama Mathilde en pareloorbellen.

11 comments

  1. Margot schrijft:

    Overigens denk ik dat de jas van Elisabeth ook uit de kast van haar moeder komt. Mogelijk niet gedragen in het openbaar. De mouwen zijn namelijk fiks te lang bij Elisabeth waarbij de jas haar wel geweldig staat.

  2. madison schrijft:

    Een goede mantel van Mathilde. Juiste pasvorm. Mooie hoed.
    Dochter ziet er ook goed uit. Ik denk ook dat dit een jas is van haar moeder. Lijkt wat royaal.
    Mooi zo met zn 3en.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.