Vijftigste verjaardag van Prins Frederik van Denemarken

Dit weekend reizen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin af naar Kopenhagen waar ze zullen deelnemen aan de festiviteiten die in het Kasteel van Frederiksborg worden georganiseerd ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Prins Frederik, kroonprins van Denemarken.  

Embed from Getty Images 

Embed from Getty Images

Koningin Mathilde draagt een nieuwe galajurk vanavond! Ze kiest voor een rode jurk met asymmetrische neklijn en één mouw. De jurk werd ontworpen door Esmeralda Ammoun! Zoals Charlie terecht opmerkt hieronder, zijn er een soort van tekeningen te zien op de mouw, jammer genoeg niet erg zichtbaar op de foto’s. Dankzij de ontwerpster kan ik vertellen dat deze op de jurk werden geschilderd door de Belgische artieste Paula Raiglot! Ook volgens Esmeralda Ammoun werd de jurk gemaakt uit neopreen.

Ook het bijhorende rode tasje werd gemaakt door Esmeralda Ammoun. Jammer dat er geen foto’s zijn waar het duidelijk op te zien valt.

Mathilde, die vanavond een ereplaats kreeg toegewezen en naast de jarige aan tafel mocht plaatsnemen, liet ook een aantal prachtige juwelen zien: ze droeg haar laurierkrans diadeem, haar grote diamanten franje oorbellen, de waterval broche, en de armband met robijnen. 

Wat vinden jullie van deze nieuwe aanwinst onder haar galajurken?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

22 comments

  • Anna schrijft:

   Geweldige galajurk . De koningin van België is altijd zo chique en smaakvol gekleed. Dit i.t.t. sommige anderen bij vorstenhuizen die de meest gekke fratsen uithalen om op te vallen.

 1. Charlie schrijft:

  Op de linkermouw (en de clutch) zijn precies wat Oosterse invloeden verwerkt? Dior zich heeft voor zijn zomercollectie sterk laten inspireren door China met ook heel wat rode jurken maar ik kan hem daar nergens vinden 🙁

  De snit en pasvorm zijn zeer goed. De juwelen zijn ronduit prachtig!

 2. Margot schrijft:

  Prachtig onder de blote schouder is de goede coupe verwerking goed te zien! Ga nog even bij RbR kijken naar die mouw. Handig dat ze het ordelint over de bedekte schouder heeft, zo zit het nog een beetje, blijven natuurlijk japon verziekende ondingen.

 3. Anja schrijft:

  2 offshouder-jurken op 1 avond! Max is voor mij niet de winnaar maar Mathilde! Haar museumstuk (o nee het werd geleend van een tentoonstelling) vind ik wel bij haar passen, maar is een druk geheel. Eenvoud in al zijn perfectie wint bij mij! Wat een prachtige vrouw en de schoonheid van de avond.
  Raar maar waar; zijn Felipe en Letizia?

 4. Charlie schrijft:

  Lees juist dat de ontwerper bekend is, goed gedaan Jelka! (En slechte gok van mij 😉 ) Knap dat er een belgische artieste werd betrokken. En een galajurk van neopreen? Moet goed zitten denk ik dan maar zou het effect van dichtbij wel eens willen zien.

  • Charlie schrijft:

   Wat ik nog wou toevoegen: Esmeralda Ammoun is toch echt wel een aanwinst voor Mathilde! De meeste van haar ontwerpen staan Mathilde echt goed en zijn vaak een mengeling van vrouwelijke en elegante toetsen, ook nu weer. Ben eigenlijk veel gelukkiger dat deze jurk door haar werd gemaakt in plaats van door Dior 😀

 5. CC schrijft:

  Geweldig te lezen dat de Belgen trots zijn op hun koningin en dat vind ik zeer terecht.
  Houdt op met de vergelijking met Maxima, geen vergelijk is mogelijk, het zijn twee zeer verschillende identiteiten.
  Mathilde was voor mij vanavond subliem in de eenvoud en de toevoegingen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.