Vooropening van de tentoonstelling Van Eyck, Een Optische Revolutie

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin bezoeken de vooropening van de tentoonstelling Van Eyck, Een Optische Revolutie in het Museum van Schone Kunsten te Gent. 2020 staat in het teken van de schildermeester Jan Van Eyck, een van de voornaamste vertegenwoordigers van de Vlaamse Primitieven. In 2018 was er een eerbetoon aan Rubens en 2019 draaide rond Breughel.

Koningin Mathilde trok voor deze gelegenheid een andere outfit aan dan de nieuwjaarsreceptie vanmorgen. Ze koos voor een eerder gedragen outfit: een goudkleurige jurk met daarboven een goudkleurige mantel , die aan de wijd uitlopende mouwen en aan de kraag is afgewerkt met strepen paars fluweel. De outfit is van Dries Van Noten:

Mathilde droeg deze outfit al eerder op 26 november 2016 en op 16 maart 2018. Bij beide gelegenheden droeg Mathilde er schoenen en een clutch bij gemaakt uit dezelfde stof, en dus ook van Dries Van Noten:

Mathilde draagt er een paar gouden oorbellen bij van Francesca Romana Diana:

De keuze voor deze outfit is weer een sterk staaltje van diplomatic dressing van Koningin Mathilde. De stof die gebruikt werd voor zowel de kledij als de accessoires doet heel sterk aan brokaat denken. En Van Eyck beeldt in zijn schilderijen zijn figuren ook heel vaak in brokaat af!

Wat vinden jullie van deze keuze?

8 comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.