World Economic Forum in Davos – dag 2

Alhoewel gisteren reeds een openingssessie werd gehouden voor de jaarlijkse editie van het World Economic Forum in Davos, zijn ze vandaag pas gestart met volop sessies te houden. Koningin Mathilde was aanwezig op op één van de vele sessies vandaag.

Mathilde droeg vandaag een gekend jurkje in zachtroze en donkergrijs:

 


Meer dan bovenstaande tweets heb ik nog niet gevonden van vandaag. Mathilde droeg dit jurkje ook op 23 oktober 2015 bij de viering van 70 jaar Verenigde Naties.

Vandaag was bovendien een speciale dag voor Koningin Mathilde omdat ze vandaag haar 43ste verjaardag viert! Ter gelegenheid hiervan heeft het Koninklijk Paleis een nieuwe foto vrijgegeven van de Koningin:

12485883_1638770756386558_6278818824394418486_o

© Koninklijk Paleis

Een dag eerder zagen we reeds een foto uit dezelfde serie als deze foto verschijnen toen bekend werd gemaakt dat Koningin Mathilde werd geselecteerd door de Verenigde Naties als pleiter voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen 2030:

12471906_1638231879773779_6476744600663760110_o

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt op deze foto’s een jurk van modehuis Natan (ze droeg deze eerder op 17 september 2015 bij de jaarlijkse ontmoeting van Duitstalige staatshoofden) en haar oorbellen van Delphine Nardin.

3 comments

 1. Charlie schrijft:

  De roze jurk vind ik goed voor de gelegenheid: zakelijk maar Mathilde behoudt haar zachte uitstraling. Ik vind echter dat de jurk wel erg lijkt op de rood-grijze en de geel-grijze jurken die ze al vaak heeft gedragen waaronder ook de afgelopen jaren in Davos… In dat opzicht vind ik het dus wel een minder goede keuze, dit zou toch een aandachtspunt moeten zijn. Misschien had ze beter de jurken van de twee gelegenheden van deze log omgewisseld 😉
  De twee andere foto’s dan. De foto voor haar verjaardag is overduidelijk zwaar gefotoshopt: het gras is onnatuurlijk groen en zelf lijkt de koningin op de foto ‘geplakt’. Op de tweede foto (close-up) vind ik haar triestig overkomen. Ik denk dat ze te zwaar geschminkt is maar dan helemaal niet aan haar ogen waardoor het geheel nogal vreemd overkomt.
  Oei, vrij veel kritiek in één reactie, maar ik wou het toch maar kwijt. Er zijn ook logs waarbij ik niet genoeg woorden vind om te beschrijven hoe gracieus en elegant de koningin is in haar kleding… De ene dag is de andere niet.

 2. madison schrijft:

  Ik vind die grijs met roze jurk altijd mooi.( Ik probeer altijd zelf in de gaten te houden wat ik waar naar toe aan heb gehad .).

  Haar kapsel is wel erg hoog op deze foto in Davos. Op haar verjaardagsfoto zit t beter.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.