Staatsbezoek aan Portugal – dag 1

Op uitnodiging van de President van de Republiek Portugal, ZE Marcelo Rebelo de Sousa, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin in oktober 2018 een Staatsbezoek aan Portugal. Zij worden vergezeld door vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in Lissabon en Porto.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

20 jaar YouthStart

Hare Majesteit de Koningin brengt een bezoek aan YouthStart Entrepreneurial Day ikv van het 20 jaar YouthStart.

YouthStart is een wereldwijde organisatie die een trainingsprogramma in ondernemingszin aanbiedt aan kanszoekende jongeren in België. Deze innoverende cursussen voor jong ondernemerschap worden gegeven door speciaal opgeleide trainers met bedrijfservaring. Het geeft jongeren en jongvolwassenen de kans om praktijkervaring op te doen en te groeien tot een positieve en ondernemende attitude. De Koningin bezoekt de stands van 12 geselecteerde alumni in het Entrepreneurial Village en gaat in gesprek met deze jongeren. Het evenement vindt plaats in BOZAR in Brussel. Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling

Hare Majesteit de Koningin woont de viering bij van 25 jaar Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling in de Residence Palace te Brussel. Sedert 25 mei is de Koningin erevoorzitter van de FRDO. Het opnemen van dit erevoorzitterschap voegt een extra dimensie toe aan het engagement van de Koningin voor een duurzame toekomst. De Koningin is ook VN- pleitbezorger van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.


Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Global Girls Summit 2018

Hare Majesteit de Koningin neemt deel aan de Global Girls Summit 2018 in het kader van de Wereldmeisjesdag, georganiseerd door Plan International.

Enkele honderden jongeren, afkomstig uit een zestigtal landen, zullen er van gedachten wisselen over gelijke rechten voor meisjes en jonge vrouwen.

De Koningin houdt de openingstoespraak in de Sint-Gorikshallen in Brussel.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Bezoek aan de kinderpsychiatrie van het UZ Leuven

Hare Majesteit de Koningin deed vandaag een werkbezoek aan de kinderpsychiatrie van het UZ Leuven. De Koningin had er gesprekken met de leidinggevenden, therapeuten en begeleiders, met ouders evenals met opgenomen jonge tieners die kampen met acute of aanslepende mentale problemen.

De Koningin liet zich informeren over mentale stoornissen bij tieners,  de toenemende ontwikkelingen  ter zake in onze maatschappij (trauma, zelfdoding, verslaving) en de opvangmogelijkheden die noodzakelijk zijn op een urgente of langere basis.

De mentale gezondheid  van jongeren wordt uitgedaagd in een samenleving die steeds ingewikkelder wordt voor hen. Met haar bezoek wenst de Koningin mentale gezondheid bij jongeren meer bespreekbaar te maken.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Gala-avond Steunraad Antwerpen voor de Koning Boudewijnstichting

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen de gala-avond van de Steunraad Antwerpen voor de Koning Boudewijnstichting bij. Het evenement vindt plaats in Het Paleis en de Stadsschouwburg van Antwerpen.


 

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Opening tentoonstelling ”BRUEGEL” in Wenen

Op maandag 1 oktober 2018 nemen de Vorsten deel aan de officiële opening van de Bruegel-tentoonstelling in het Kunsthistorischen  Museum te Wenen. De tentoonstelling is een bijzonder overzicht van de werken van de oude meester, die bijna 450 jaar geleden is overleden.  

In de voormiddag worden de Vorsten ontvangen door de Oostenrijkse President dhr Van der Bellen en zijn echtgenote in de Hofburg. In de namiddag bezoeken zij tevens de Rathaus en wandelen nadien naar de Nationalbibliothek. Het programma wordt afgesloten met de officiële opening van de tentoonstelling.

 

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Suggesties Belgian Fashion herfst/winter 2018

Op 11 oktober dit jaar worden de Belgian Fashion Awards opnieuw uitgereikt, een prijsuitreiking ter ere van al het talent dat onze Belgische modewereld kent. Deze awards betekenen meteen het startschot van WE ARE FASHION, een evenement waarbij een maand lang in Brussel vanalles in het teken van de mode staat. Van 12 oktober tot en met 4 november is er ook een gratis tentoonstelling rond “35 jaar Mode dit is Belgisch” te bezoeken. Meer info vind je hier.

Niet alleen hoop ik dat Koningin Mathilde bij één van deze activiteiten betrokken zou zijn (bv. de uitreiking van de Awards), ik maak graag gebruik van de gelegenheid om voor haar een aantal suggesties te bundelen uit de Belgische mode ter inspiratie voor haar herfst/winter garderobe.

Ik start met drie looks uit de collectie van Annemie Verbeke

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018