Werkbezoek aan Ghana

Hare Majesteit de Koningin brengt een werkbezoek aan Ghana. De Koningin wordt vergezeld door de Vice-eersteminister en Minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Het bezoek staat in het teken van de uitvoering van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Projecten met lokale goede praktijkvoorbeelden worden bezocht, met een accent op kwaliteitsonderwijs, een kwaliteitsgezondheid, in het bijzonder mentale gezondheid en de economische empowerment van vrouwen. De Koningin zal lokale initiatieven aanmoedigen die een reële impact hebben op het dagelijkse leven van de mensen en zal in gesprek gaan met lokale gemeenschappen.

 De Koningin doet dit terreinbezoek in haar hoedanigheid van VN-Pleitbezorger voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Colloquium ‘Geëngageerde studenten, een troef voor de toekomst’

Hare Majesteit de Koningin neemt deel aan het colloquium Geëngageerde studenten, een troef voor de toekomst. Bedoeling is om aan de hand van getuigenissen het maatschappelijk engagement van studenten in de kijker te zetten en te valoriseren. De Koningin geeft een toespraak en zal aansluitend een kringgesprek hebben met jongeren over hun persoonlijk engagement.
Dit colloquium wordt georganiseerd te Brussel door BNP Paribas Fortis Foundation samen met de universiteiten ULBruxelles, UAntwerpen, VUBrussel, UNamur en UCLouvain én in  samenwerking met het Koningin Mathilde Fonds.

 

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Safer Internet Day

Wekelijks zijn naar schatting duizenden jongeren het slachtoffer van cyberpesten. Wat we in het nieuws horen of lezen, is slechts het topje van de ijsberg. Cyberpesten kan een vernietigend effect hebben op de emotionele ontwikkeling van jonge mensen. Preventie en het ondersteunen van solidariteit onder jongeren zijn daarom erg belangrijk! Koningin Mathilde nam daarom onderstaande videoboodschap op:

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

World Economic Forum 2018

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen de jaarlijkse bijeenkomst bij van het Wereld Economisch Forum te Davos van 22 tot 25 januari 2018. Zij worden vergezeld door de Eerste Minister dhr. Charles Michel,  de Vice-eerste Minister en Minister van Ontwikkelingssamenwerking dhr. Alexander De Croo, en de Vice-Eerste Minister en Minister van Werk dhr. Kris Peeters. Het centrale thema dit jaar is Creating a Shared Future in a Fractured World. De Vorsten hebben verschillende vergaderingen gepland en nemen deel aan lezingen en panels. Op woensdag 24 januari zitten zij de Belgian Power Reception voor. De receptie dient om België te promoten en wordt bijgewoond door verschillende Belgische ondernemers en buitenlandse investeerders.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Nieuwjaarsreceptie Europese Instellingen – NAVO – SHAPE

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin ontvangen ter gelegenheid van het nieuwe jaar de Permanente Vertegenwoordigers bij de Noord-Atlantische Raad, de leden van het Internationaal Secretariaat en de Militaire Vertegenwoordigers bij de NAVO, de Officieren Generaals van SHAPE, alsook de hoofden van de Europese instellingen gevestigd in Brussel en de permanente vertegenwoordigers geaccrediteerd bij de Europese Unie. Deze receptie vindt plaats in het Koninklijk Paleis te Brussel.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018