Art Brussels + Baillet Latour Gezondheidsprijs 2018

Hare Majesteit de Koningin bezoekt de hedendaagse kunstbeurs Art Brussels in het Thurn & Taxis te Brussel. Art Brussels is een van de meest gerenommeerde beurzen van hedendaagse kunst in Europa. Dit jaar zijn er 147 galerijen uit 32 landen vertegenwoordigd, waaronder 46 Belgische galerijen. De beurs viert dit jaar haar 50ste verjaardag met 2 bijkomende tentoonstellingen. In Mystic Properties laten hedendaagse kunstenaars voornamelijk afgestudeerd van het HISK (Hoger Instituut voor Schone Kunsten) te Gent zich inspireren door het Lam Gods van Jan en Hubert Van Eyck. In Inspiring/Inspired: Women in the Belfius Art Collection stelt Belfius Wealth Management een selectie voor van schilderijen gemaakt of geïnspireerd door vrouwen.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Academics For Development – KU Leuven

Hare Majesteit de Koningin neemt deel aan een bijeenkomst van en door jongeren in de stadsschouwburg te Leuven. De bijeenkomst is de afsluiter van een studie-en actiedag rond het thema van de duurzame ontwikkeling.

Het programma van de studiedag is georganiseerd door ‘Academics For Development’ en brengt honderden studenten van de KULeuven en andere Belgische universiteiten samen om de rol en de inbreng van de academische wereld bij de bevordering van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, de SDG’s, te bespreken.

De Koningin is Speciaal Pleitbezorger van de Verenigde Naties voor de SDG’s en houdt de openingstoespraak tijdens deze activiteit.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

20 jaar Child Focus

Hare Majesteit de Koningin woont in haar hoedanigheid van erevoorzitter, de viering bij van de twintigste verjaardag van Child Focus in het Château du Lac in Genval.

Van bij zijn oprichting steunde het Koningshuis het werk van Child Focus. De Koningin schreef het voorwoord van het nieuwe boek “Child Focus: 20 jaar in de bres voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen”.

 

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Anne Teresa De Keersmaeker en Rosas

Hare Majesteit de Koningin woont de dansvoorstelling Mitten wir im Leben sind/Bach 6 Cellosuiten van Anne Teresa De Keersmaeker bij in de Stadsschouwburg te Leuven.

Anne Teresa De Keersmaeker en Rosas dansen op de cellosuiten van Johann Sebastian Bach in een uitvoering van Jean-Guihen Queyras. De voorstelling wordt samen geprogrammeerd door STUK – Huis voor Dans, Beeld en Geluid, en door 30CC, het cultuurcentrum van Leuven.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Kazerne Dossin

Hare Majesteit de Koningin bezoekt Kazerne Dossin : Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten. Het bezoek van de Koningin staat in het teken van de herdenking van de  25.274 joden en 354 Roma die in 1942-1944 vanuit Dossin in 28 opeenvolgende transporten werden weggevoerd naar Auschwitz-Birkenau.

Het bezoek vindt plaats in aanwezigheid van Simon Gronowski, die als kind kon ontsnappen uit konvooi XX dankzij een verzetsactie op 19 april 1943.

De Koningin bezoekt eveneens de tijdelijke tentoonstelling Buren 2018, over het dagelijkse leven van de chassidische joden in Antwerpen. De tentoonstelling combineert beelden van de fotograaf Dan Zollmann met passages uit de bestseller Mazzel Tov van Margot Vanderstraeten.

 

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Johannes-Passion van J. S. Bach

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen de uitvoering van de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach door de Koninklijke Chorale Caecilia bij in de St.-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Het concert wordt voorafgegaan door een ontvangst in de historische Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.  

De Koninklijke Chorale Caecilia (of kortweg deCHORALE), die onlangs haar honderdste verjaardag vierde, is een van de oudste vrijwilligerskoren van Vlaanderen. Voor dit concert wordt de begeleiding verzorgd door het barokorkest ensemble a.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

World Ports Sustainability Program

Hare Majesteit de Koningin houdt de openingstoespraak op een tweedaagse conferentie in de haven van Antwerpen. Tijdens deze conferentie zal de internationale maritieme gemeenschap het World Ports Sustainability Program ondertekenen en zich verbinden tot de effectieve uitvoering van de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. De koningin werd uitgenodigd door de International Association of Ports and Harbors (IAPH) en van het Antwerpse Havenbedrijf. Zij neemt deel in haar hoedanigheid van VN Pleitbezorgster voor de duurzame ontwikkelingsdoelen.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018