Zomerupdate: Giorgio Armani

Tijd voor een tweede zomerupdate! Maar eerst meer vakantienieuws over het gezin van Koning Filip en Koningin Mathilde. Op 12 augustus gingen zij namelijk met het hele gezin gewillig op de foto tijdens de première van Aida op het Salburg Opera Festival! Klik op deze link om een aantal foto’s te zien. 

Koningin Mathilde draagt een jurk van Haus Coudeyre, gemaakt uit onderstaande stof:

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

Zomerupdate: Delphine Nardin

Koning Filip en Koningin Mathilde en hun kinderen zijn momenteel op vakantie in Ile d’Yeu, hun vaste zomervakantiebestemming sinds jaren. Filip, Mathilde en Elisabeth werden een paar dagen geleden door een fotograaf gespot (klik hier als je de foto’s graag wil bekijken).

In tussentijd heb ik een aantal zomerupdates voor jullie klaarstaan! In de loop van de voorbije maanden ben ik er in geslaagd kledingstukken en accessoires die Koningin Mathilde heeft gedragen, maar waarvan we de ontwerper nog niet kenden, te identificeren. Ik maak dan ook graag gebruik van deze rustpauze van de Koningin om ze jullie één voor één te tonen. Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

Slag bij Passendaele

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin nemen deel aan de herdenking van de slag bij Passendaele, de Derde Slag bij Ieper op de Tyne Cot Cemetery. Dit is de grootste militaire begraafplaats van de Commonwealth ter wereld. Nadien openen ze het loopgraf aan de Dugout Kerk van Zonnebeke en volgen ze de plechtige opening van de British Memorial Garden. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de tentoonstelling Passchendaele Memorial Garden waar de Vorsten nabestaanden van slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog ontmoeten. De herdenkingen worden bijgewoond door Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Wales en de Hertog en de Hertogin van Cambridge. De plechtigheden worden georganiseerd door de Britse overheid in samenwerking met de Commonwealth War Graves Commission, de stad Ieper, de gemeente Zonnebeke en het Memorial Museum Passchendaele 1917.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

Last Post

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen de Last Post bij aan de Menenpoort te Ieper. Aansluitend volgt een bezoek aan het In Flanders Field Museum waar zij nabestaanden van soldaten van de Eerste Wereldoorlog ontmoeten. De avond wordt afgesloten met een herdenkingsevenement op de Grote Markt. Deze plechtigheid wordt eveneens bijgewoond door Hunne Koninklijke Hoogheden de Hertog en de Hertogin van Cambridge. De plechtigheden worden georganiseerd door de Britse overheid in samenwerking met de Commonwealth War Graves Commission, de stad Ieper, de gemeente Zonnebeke en het Memorial Museum Passchendaele 1917.

  Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

Nationale Feestdag 2017

Op vrijdag 21 juli 2016 wonen de Koning en de Koningin het Te Deum bij, naar aanleiding van de Nationale Feestdag in de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal te Brussel. In de namiddag wonen de Koning en de Koningin, Prinses Astrid en Prins Lorenz, Prins Laurent en Prinses Claire het militair en burgerlijk defilé bij op het Paleizenplein te Brussel. Na het defilé bezoeken de leden van de Koninklijke Familie het Feest in het Park. ‘s Avonds wonen de Koning en de Koningin en Prinses Astrid en Prins Lorenz het vuurwerk op het Paleizenplein bij.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

Preludium tot Nationale Feestdag – Concert

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin en Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Astrid en Prins Lorenz wonen het concert “Preludium tot de Nationale Feestdag” bij, aangeboden door de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd. Het Nationaal Orkest van België begeleidt dit jaar de eerste laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2015, Ji Young Lim. Voor de muzikale leiding wordt een beroep gedaan op Josep Vicent. Het concert vindt plaats op donderdag 20 juli 2017 in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel. 

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

Zomertentoonstellingen in het Koninklijk Paleis

Op donderdag 20 juli 2017 vindt de inaugurale wandeling van de zomertentoonstellingen in het Koninklijk Paleis te Brussel plaats. Dit in aanwezigheid van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin.

Zoals ieder jaar opent het Koninklijk Paleis te Brussel zijn deuren voor het publiek op zaterdag 22 juli 2017, met als thema Wetenschap en cultuur op het Koninklijk Paleis.

De Kanselarij van de Eerste Minister en het Federaal Wetenschapsbeleid hebben een beroep gedaan op de tien Federale wetenschappelijke instellingen en het Nationaal Geografisch Instituut om de tentoonstelling Hemel! te organiseren. Vanuit hun vakgebied laten de wetenschappers de toeschouwers de hemel herontdekken. Naar goede gewoonte zal Technopolis®, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie aanwezig zijn. Dit jaar presenteren zij de interactieve tentoonstelling Op je gezondheid! om het menselijk lichaam beter te leren kennen. Tot slot organiseert de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed de tentoonstelling Karel van Vlaanderen, Prins, Regent, Kunstenaar. Dit met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Lees verder →

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017