5 jaar Koningin Mathilde: aflevering 19 – diners in Laken

De tijd van de grandioze gala-avonden op het Kasteel van Laken zijn helaas al heel lang voorbij. Koning Filip en Koningin Mathilde geven de laatste jaren echter wel weer eens vaker een diner op het kasteel, waarbij ze dan telkens personen uitnodigen die een maatschappelijk verantwoorde rol opnemen in of voor ons land. We geven even een overzicht van de foto’s die hiervan gepubliceerd werden door het hof:

© Place Royale/RTL

We beginnen met eentje dat misschien minder in dit rijtje past: op 27 oktober 2014 ontvingen Koning Filip en Koningin Mathilde de Gouverneur-generaal van Canada Z.E. Dhr. David Johnston en zijn echtgenote voor een diner op het Kasteel te Laken. 

© Place Royale/RTL

Op 19 mei 2015 organiseerden Filip en Mathilde een diner met vertegenwoordigers van de Asia Society Policy Institute.

© Koninklijk Paleis

Een jaar later organiseren ze hetzelfde diner, op 13 juni 2016: ze ontvangen de deelnemers aan de Brussels-Asia Society Dialogue voor een diner in het Kasteel van Laken.

© Koninklijk Paleis

Op 27 oktober 2016 ontvangen Filip en Mathilde jonge talentvolle professionelen voor een diner in het Kasteel van Laken.

© Koninklijk Paleis

Op 7 september 2007 ontvangen Koning Filip en Koningin Mathilde enkele jonge ondernemers voor een diner.

© Koninklijk Paleis

Op 14 november 2017 ontvangen Koning Filip en Koningin Mathilde enkele jonge sociale ondernemers voor een diner. 

© Koninklijk Paleis

Op 1 februari 2018 ontvangen Koning Filip en Koningin Mathilde enkele jonge leerkrachten voor een diner.

© Koninklijk Paleis

Op 6 maart 2018 ontvangen Filip en Mathilde jonge verpleegkundigen uit het hele land om te spreken over hun ervaringen binnen de zorgsector. Het diner vindt plaats in het kasteel te Laken. 

© Koninklijk Paleis

Op 22 mei 2018 ontvangen ze een 50-tal jonge Europese en Noord-Afrikaanse leiders voor een diner in het Kasteel van Laken. Deze jongeren behoren, enerzijds, tot het European Young Leaders (EYL40) programma van Friends of Europe en, anderzijds, tot de Young Mediterranean Voices, en initiatief dat door de EU en de Anna Lindh Stichting wordt ondersteund. Beide netwerken komen voor het eerst samen in Brussel in het kader van een 2-daagse ontmoeting.

Het is een duidelijke trend van vooral het laatste jaar dat Filip en Mathilde echt heel regelmatig deze diners beginnen organiseren in Laken. Ze willen daarbij vooral jonge mensen uitnodigen en spreken die een rol spelen in een sociale of economische sector.

Mij valt het op dat Koningin Mathilde haar best doet om haar outfit aan te passen aan haar gasten door te kiezen voor een ietwat jongeren, hippere outfit. Daar slaagt ze de ene keer al wat beter in dan de andere. 

Ik hoop alleszins dat het hof in de toekomst nog vele van deze diners organiseert en er foto’s van blijft publiceren! 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

3 comments

  1. Madison schrijft:

    Ik vind de eerste twee outfits er uit springen. De andere outfits kunnen scherper in profilering bijvoorbeeld dat rode broekpak als ze wat jeugdig wilt tonen.
    Leuk initiatief!

  2. Margot schrijft:

    Oeps wat ziet ze er hier vaak leuk uit! De laatste jumpsuit, de mooie blauwe jurk met de golfjes van zilverdraad, de wat herfstiger kleur jumpsuit, en tot slot de eerste donkerblauwe avondjurk ik vind het allemaal leuk, mooi, en jong.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.