75ste verjaardag van Koningin Margrethe

Deze avond heeft de Deense Koningin Margrethe een groot diner gegeven ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag morgen. Hierop waren verschillende buitenlandse royals uitgenodigd, waaronder ook Koning Filip en Koningin Mathilde.

We hebben lang uitgekeken naar dit evenement, aangezien dit de eerste keer is dat Mathilde dit jaar een galajurk én tiara draagt!

Koningin Mathilde koos vanavond voor een eerder gedragen jurk, meer bepaald een jurk die vermeld staat in mijn suggestiepost!

 

Mathilde droeg deze jurk eerder in juli 2011 op het galabal ter ere van het huwelijk van Prins Albert van Monaco en Charlene Wittstock. Er werd toen gezegd dat de jurk een ontwerp is van Giorgio Armani, iets wat ik wel voor waarheid aanneem aangezien hij in de collecties rond die tijd volop aan het werk was met glimmende stof, zoals ook te zien bij deze jurk.

Mathilde droeg vandaag ook voor de eerste maal de tiara der Negen Provinciën in zijn vol ornaat. Hiervoor heeft ze alleen nog maar het basisstuk gedragen.

 

Qua accessoires droeg Mathilde verder haar huwelijksoorbellen van parel en diamant, een diamanten armband en een hardroze clutch.

Wat vinden jullie van de keuze van Mathilde?

8 comments

  1. Knoxus schrijft:

    Prachtige jurk, heel erg Mathilde. En extra leuk dat het ordelint erbij past natuurlijk. 😉 ze ziet er prachtig uit!

    Ben alleen nooit een fan geweest van deze tiara. Het voelt een beetje als een tuinhekje van diamant.

  2. Pytsje schrijft:

    Hier word ik helemaal blij van. Wat een allure en weer een perfect plaatje. Ze was met Mary en Marie wel de best geklede dames die ik tot nog toe op de foto’s heb gezien.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.