95ste verjaardag van Groothertog Jean van Luxemburg

Koning Filip en Koningin Mathilde hebben gisteravond het verjaardagsconcert in Luxemburg bijgewoond ter ere van Groothertog Jean van Luxemburg, oom van Koning Filip, ter ere van zijn 95ste verjaardag.

Koningin Mathilde droeg een erg mooie nieuwe jurk:

 

Mathilde droeg een donkerblauwe nieuwe jurk met een fijn zilveren gestreept patroon. De jurk valt op qua lengte, zowel op de knieën als aan de mouwen. Het is een model dat de Koningin zeker flatteert.

De jurk mag dan wel nieuw zijn voor Mathilde, ze is afkomstig (in het zwart) uit al een oudere collectie van Dries Van Noten. Hij sloot er zijn modeshow voor de herfst/wintercollectie van 2014 mee af:

DRI_0992.1366x2048

Mathilde droeg de pareloorbellen afkomstig van Koningin Fabiola, een diamanten armband, zwarte pumpts en een glitterende clutch.

Wat vinden jullie van deze eerste nieuwe outfit van het jaar?

12 comments

 1. Charlie schrijft:

  Ik vind het zeker een héle mooie stof en het is inderdaad een iets ander model dan we gewoon zijn. Langs de ene kant vind ik het erg geslaagd, maar langs de andere kant twijfel ik ook omdat het wel héél zedig is ofzo: een lange jurk, helemaal tot aan haar hals gesloten,…

 2. Charlie schrijft:

  Wauw! Echt goed dat je dat gevonden hebt, Jelka! Ik had niet aan Dries Van Noten gedacht omdat zijn prints toch meestal iets drukker zijn. Deze stof vind ik echt fantastisch!

 3. Kuifje schrijft:

  Ik vind het een prachtige jurk en door de lengte ziet ze er zo slank uit. Trouwens, zoals ze in het frans zeggen : à partir d’un certain âge, on cache les genoux LOL Ik vraag me wel af waarom Albert en Paola niet aanwezig waren. Groothertog Jean is toch hun schoonbroer ? Prinses Beatrix is trouw aan zichzelf en zij ziet er ook stralend uit.

 4. Hendrikje schrijft:

  Mooie jurk van koningin Mathilde.
  Wat prinses Beatrix draagt, kan ik weer niet echt mooi vinden: fluweel, kant, glitterrandje, naar mijn smaak is dat veel te veel. Ze kan toch veel beter eenvoudiger kleding kiezen met een mooi juweel?

 5. Margot schrijft:

  Wat een mooie jurk van ‘spannende’ stof van koningin Mathilde. Mooie combi met de bescheiden goed bij zilver gecombineerde sieraden. Over prinses Beatrix haar out-fit heb ik ook zo mijn bedenkingen, ik zou haar graag weer eens zien in een mooie jurk van soepele stof, die pakjes maken haar kort en propperig.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.