Audiëntie voor Amélie Nothomb

Audiëntie voor Mevr. Amélie NOTHOMB,  Belgische schrijver.

Koningin Mathilde droeg een nieuwe gestreepte blouse tijdens deze ontvangst:

0

© Koninklijk Paleis

Ik ben er vooralsnog niet in geslaagd de blouse te identificeren. Aangezien dit de enige foto is die gepubliceerd werd, en we maar een half beeld te zien krijgen, is het erg moeilijk om uit te maken of Mathilde nu een rok draagt of een broek met hoge taille, maar ik gok eerder dat het een donkerblauwe rok is.

Mathilde droeg ook grote gouden oorbellen (die we voor het eerst zagen in januari).

Wat vinden jullie van Mathilde’s nieuwe gestreepte blouse met strik?

11 comments

 1. Margot schrijft:

  Deze gallerij voor foto’s vind ik geweldig. Ook is het zo’n leuk plaatje doordat de schrijfster een hoed draagt (volgens protocol ws in principe juist) en koningin Mathilde niet.
  Tsja, de blouse, ik vind het wat tuttig door de wijde mouwen, het strikkolletje en de kleurencombinatie, beetje een nare roestbruine streep

 2. Isabelle schrijft:

  Het geeft mij Van Noten-vibes 🙂

  Ik vind de bloes leuk, idd. ook omdat het iets anders is dan de eeuwige Natan outfit.

  Nothomb is een van mijn favoriete schrijvers, ik wou dat we iets van hun gesprek hadden kunnen opvangen!

 3. madison schrijft:

  We kunnen niet goed zien hoe helder de kleuren zijn van de blouse. Ik vind m voor zover zichtbaar wel leuk.
  Of het Dries is is lastig te beoordelen. Zn collectie voor deze zomer is formeel-feestelijk. Daar zou deze blouse in kunnen passen.
  Ja beetje bizar dat de bezoeker wel een hoed op heeft. Is dat Belgisch protocol dus?

 4. Kuifje schrijft:

  Weet er iemand wanneer je een hoed mag dragen ? Op Prinsjesdag bvb dragen de Voorzitters die de Koning en Koningin ontvangen geen hoed omdat ze in “hun huis” zijn. Als je die regel volgt, zou Amélie Nothomb dus het protocol à la lettre respecteren gezien zij op visite gaat bij de Koningin. En ik neem aan dat zij toch wel op de hoogte is van het protocol gezien zij een Nothomb is. Graag opheldering hieromtrent (of een link waar ik terecht kan). Dank bij voorbaat !

 5. Hendrikje schrijft:

  1. Ik vind het een mooie bloes. De strikkraag die schuin verwerkt is geeft iets speels aan deze bloes.

  2.Hoedenetiquette: De gastvrouw draagt binnen nimmer een hoed. Vrouwelijke gasten houden binnen hun hoed op, ook bij een lunch of receptie. Daarom worden grote hoeden dikwijls asociaal gevonden, je zult er maar naast zitten aan tafel!
  Op Prinsjesdag komen koning en koningin bij het parlement op bezoek, vandaar die hoeden. Het is geen voorschrift, men zegt dat vooral Beatrix er erg aan hechtte een hoed te dragen. Zij beschouwde die als een vervanging van een kroon, een onderstreping van haar status..
  Goed beschouwd is het raar dat vrouwelijke kamerleden op Prinsjesdag een hoed dragen. Zij zijn net als de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer óók gastvrouwen. Erica Terpstra heeft dit gebruik ingevoerd, ze vond dat ‘feestelijk’ maar het druist tegen de etiquetteregels in.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.