Blijde Intrede Luxemburg

Gisteren brachten Koning Filip en Koningin Mathilde een Blijde Intrede aan de voorlaatste provincie, zijnde Luxemburg, met een bezoek aan de stad Aarlen. Nog drie bezoeken staan op het programma: de provincie West-Vlaanderen komt nog als laatste aan de beurt, daarna is de Duitstalige gemeenschap aan de beurt en ook de stad Brussel zelf wordt uiteraard met een bezoek vereerd.

Koningin Mathilde koos gisteren voor de afwisseling nogmaals voor een herdragen outfit: ze droeg een eenvoudige rode klassieke mantel.

De rode mantel heeft een vrij rechte neklijn, en loopt naar onder toe breder uit in een lichte rokvorm. De jas is een duidelijk ontwerp van Natan. Mathilde combineerde de mantel met een vilten assymetrische hoed van Fabienne Delvigne in dezelfde kleur. Ikzelf ben echter niet zo fan van hoeden die bovenaan geopend zijn. Daarnaast had de koningin een donkerbruin paar schoenen en tasje mee.

Met deze look koos Mathilde voor een iets ingetogenere look dan de vorige blijde intredes.

De koningin droeg deze mantel reeds eerder op 15 januari 2009 bij een nieuwjaarsreceptie en op 17 januari 2013 bij de lancering van de postzegel voor haar 40ste verjaardag:

Foto’s met dank aan Place Royale.

Meer foto’s vind je hier.

Geef een reactie