Dag van de Vrouw

Hare Majesteit de Koningin ontmoet ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vrouw (8 maart), vrouwen uit diverse sectoren in de Provincie Henegouwen. 8 maart is voor de Koningin een extra gelegenheid om dieper in te gaan op de rol van vrouwen in onze samenleving. En om stil te staan bij de uitdagingen en de verwachtingen waarmee vrouwen te maken hebben. De ontmoeting vindt plaats in het Provinciehuis te Bergen.

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt een grijze jurk met roze print van grote bladeren vandaag. Bij aankomst droeg ze een grijs met roze gestreepte mantel erboven. Beide stuks zijn van Dries Van Noten:

Het is de vierde keer op vier jaar tijd dat Mathilde deze combinatie draagt: vandaag, en eerder ook op 5 december 2014, op 26 maart 2015 en op 13 april 2016.

Koningin Mathilde droeg de grijze Lython clutch van Diane von Furstenberg bij zich:

 

Mathilde droeg ten slotte ook nog pareloorbellen. 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

6 comments

  1. Kuifje schrijft:

    De jurk vind ik mooi; De mantel in het geheel niet. Als ik die mantel zie krijg ik een onaangenaam gevoel en moet ik altijd denken aan de gevangenen in de concentratiekampen tijdens WO II. Ik vraag me af of ik de enige ben ?

  2. Margot schrijft:

    Het is 1 van mijn favoriete sets. Ik weet nog dat ik slechts een glimp van de mantel zag terwijl de koningin in de auto zat en toen vond ik die jas met die golvende strepen al geweldig. Dus nee Kuifje niet bij deze strepen. Soms heb ik jouw associatie wel bij andere strepen, ik koop bij voorkeur Bretonse strepen en geen even grote strepen zeker bij blauw/wit!

Geef een reactie